Στα ίχνη της τουρκικής μαφίας οι ελληνικές αστυνομικές αρχές - «Έχουμε γίνει παροικία»

Μετά το μπαράζ συλλήψεων Τούρκων στην Ελλάδα που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικές αρχές εντείνουν τις έρευνές τους για τη δράση της τουρκικής μαφίας στη χώρα μας

Στα ίχνη της τουρκικής μαφίας οι ελληνικές αστυνομικές αρχές - «Έχουμε γίνει παροικία»
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Την τουρκική μαφία και τη σκοτεινή δράση της στην Ελλάδα ερευνά το τμήμα Ληστειών και Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, μετά το μπαράζ συλλήψεων Τούρκων με όπλα μέσα σε λίγα 24ωρα.

Υπενθυμίζεται πως ένας Τούρκος συνελήφθη στον συνοριακό σταθμό των Καστανιών Έβρου, ο οποίος έφερε όπλο και γεμιστήρα στο αυτοκίνητό του. Το όπλο εντοπίστηκε κατά τη διενέργεια ελέγχου του οχήματος στο οποίο επέβαινε από τις Αρχές. Μέσα στο ΙΧ του είχε ένα πιστόλι Glock, δύο γεμιστήρες, έξι φυσίγγια των 9mm και ένα σπρέι πιπεριού. Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε πως είναι κάτοχος αδείας οπλοφορίας στην Τουρκία και ότι είχε ξεχάσει το όπλο εντός του αυτοκινήτου.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου συνελήφθησαν άλλοι δύο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Δημητρίου, που εκτελούσαν εποχούμενη περιπολία, εντόπισαν στην παραλιακή οδό, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, να κινείται όχημα, το οποίο αποφάσισαν να σταματήσουν για έλεγχο.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 43χρονου 2 πιστόλια, με γεμιστήρες που έφεραν 13 και 17 φυσίγγια αντίστοιχα, καθώς και γεμιστήρα με 14 φυσίγγια. Επιπλέον, στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε σε σημείο άμεσα προσβάσιμο από τον 45χρονο αναδιπλούμενος σουγιάς, συνολικού μήκους 21,5 εκατοστών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.435 ευρώ.

Ακολούθως οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν, ενώ από τις επακόλουθες έρευνες σε οικίες, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες, καθώς και 37 φυσίγγια. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Σημειώνεται ότι, ο 43χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν για παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η ελληνική αστυνομία εξετάζει τη δράση της τουρκικής μαφίας στη χώρα μας, καθώς έχουν πληθύνει τα περιστατικά, όπως αυτό στα Καλύβια Αττικής με τους έξι νεκρούς, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλα, όπως στην Κρήτη.

«Κατά πάσα πιθανότητα έχουμε γίνει παροικία της τουρκικής μαφίας» στην Ελλάδα, ανέφερε ο δημοσιογράφος Θεοδόσης Πάνου στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΙ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή