Ανατροπή στον θάνατο του Κ. Μανιουδάκη - Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε 4 αστυνομικούς

Δικαίωση αισθάνεται η οικογένεια του Κώστα Μανιουδάκη, του άτυχου πατέρα που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην Κρήτη πέρυσι τον Σεπτέμβριο, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά τα αίτια  θανάτου του 58χρονου.

Ανατροπή στον θάνατο του Κ. Μανιουδάκη - Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε 4 αστυνομικούς
1'

Οι αστυνομικοί είχαν καταθέσει "αιφνίδιο θάνατο", η ιατροδικαστική είχε "μιλήσει" για τραύματα, εκδορές και εκχυμώσεις στην αριστερή κροταφική χώρα και στο ριζορρίνιο, στη βάση της μύτης - που "δύνανται να έχουν προκληθεί δια θλώντος οργάνου " και "απορρίπτεται το ενδεχόμενο οι συγκεκριμένες κακώσεις να είναι από πτώση" και τελικά η δικαιοσύνη "είδε" ανθρωποκτονία.

Συγκεκριμένα την ημέρα της επετείου θανάτου του πατέρα η εισαγγελία άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση στους 4 αστυνομικούς, τρείς άνδρες και μια γυναίκα.
Ο γιός του Κώστα Μανιουδάκη , Αναστάσης μιλά στο Newsbomb.gr για ξεκάθαρη αστυνομική βία και υποστηρίζει πως τοn πατέρα τους τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου:

«Έναν χρόνο μετά την δολοφονία του πατέρα μου φτάσαμε στο σημείο ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη και να στείλει στον ανακριτή τους 4 δολοφόνους του με την κατηγορία της "ανθρωποκτονιας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο τελεσθείσα από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι κεκτημένο του αλληλέγγυου κόσμου που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μας , διαφορετικά θα ήταν άλλη μια υπόθεση που έμπαινε στο αρχείο . Ελπίζουμε επιτέλους σε αυτή την χώρα να μπει ένα φρένο στους σερίφιδες καθώς η αστυνομική βία στην Ελλάδα έχει ξεφύγει και έχει σταματήσει πλέον να είναι κοινό μυστικό, να τιμωρηθούν με τα ίδια τους τα εργαλεία..."

Τα επόμενα βήματα της οικογένειας σύμφωνα με τον συνήγορό της Θανάση Καμπαγιάννη, είναι να στείλουν αίτημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά στην πειθαρχική αντιμετώπιση των 4 αστυνομικών ζητώντας να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή