Ρέθυμνο: Έφτιαξε ρακή με… χασίς - Συνελήφθη 42χρονος

Σε μπελάδες μπήκε ένας 42χρονος για την… πατέντα της ρακής με κάνναβη

Μια πρωτότυπη συνταγή... ρακής με κάνναβη σκέφτηκε να φτιάξει ένας 42χρονος από το Ρέθυμνο ο οποίος τελικά κατέληξε με χειροπέδες.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, στο σπίτι του σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, εντοπίστηκε μετά από αστυνομική έρευνα παραπάνω από ένα λίτρο του γνωστού κρητικού αποστάγματος αναμεμιγμένο με ποσότητα φύλλων κάνναβης.

Ο άντρας συνελήφθη για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και αρχαιοτήτων καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκαν επίσης ποσότητα κάνναβης καθώς και παλαιά πήλινα σκεύη και τμήματα/θραύσματα αυτών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει:

«Συνελήφθη χθες (04.09.2024) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου χθες (04.09.2024) το πρωί, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (1.150) ml οινοπνευματώδους αποστάγματος (ρακής) αναμεμιγμένο με ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων (φύλλων) κάνναβης
  • Ποσότητα κάνναβης βάρους 21,2 γραμμάρίων,
    παλαιά πήλινα σκεύη και τμήματα/θραύσματα αυτών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου».