Κρήτη: Είχαν προσπαθήσει να κάνουν «σασμό» οι οικογένειες στο Ρέθυμνο

Άρωμα βεντέτας πίσω από την σοκαριστική επίθεση της Παρασκευής πίσω από τον 69χρονο στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της μαφιόζικης επίθεσης στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου με θύμα έναν 69χρονο, του οποίου έκοψαν τη γλώωσα!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Mega, υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από τη συγκεκριμένη επίθεση, στο οποίο απεικονίζεται ένας εύσωμος άνδρας, με κάλτσα στο κεφάλι να πυροβολεί και να κόβει με ψαλίδι τη γλώσσα του άτυχου 69χρονου κτηνοτρόφου.

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι συνδέουν την ένοπλη ενέδρα με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο. Συγκεκριμένα, ο 26χρονος γιος του 69χρονου κτηνοτρόφου είχε δεχτεί τότε επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα.

Η επίθεση στον γιο του 69χρονου είχε οργανωθεί από έναν 40χρονο, ο οποίος προσέλαβε τους δύο δράστες για να πλήξουν τον 26χρονο με το καυστικό υγρό, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί σοβαρά.

Μετά τις συλλήψεις των δραστών και του ηθικού αυτουργού, τέθηκε το ζήτημα της προφυλάκισης ή μη των κατηγορούμενων. Τότε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπήρξε μία προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η ρήξη ανάμεσα στις δύο οικογένειες που είχαν κτηματικές διαφορές και να γίνει ένας «σασμός».

Συγκεκριμένα, έγινε προσπάθεια από την πλευρά των κατηγορούμενων να μην καταθέσει ποινική δίωξη ο πατέρας του 26χρονου. Ο 69χρονος όμως επέμενε πως ήθελε να πάνε φυλακή, κάτι που τελικά έγινε καθώς ο 40χρονος προφυλακίστηκε.

Ο «σασμός» δεν έγινε, η ρήξη ανάμεσα στις οικογένειες μεγάλωσε και η ενέδρα στον κτηνοτρόφο είναι συνέχεια της επίθεσης του περασμένου Ιουλίου.

Το χρονικό της φρίκης

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ο 69χρονος κτηνοτρόφος ο οποίος δέχθηκε πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Φέρει τραύματα στα πόδια, στο στήθος κα στο χέρι.

Μετά τους τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς ο δράστης ή οι δράστες του έκοψαν τη γλώσσα με ψαλίδι, για να μην μπορεί να φωνάξει, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Ο 69χρονος ειδοποίησε με κάποιον τρόπο τον γιο του ο οποίος εντόπισε αιμόφυρτο στην αποθήκη του ποιμνιοστασίου του στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου τον πατέρα του, γύρω στις 6 - 7 το πρωί της Παρασκευής. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το cretalive.gr. Δίνει μάχη στη ΜΕΘ για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι διωκτικές αρχές βρίσκονται επί ποδός αναζητώντας τον άγνωστο δράστη ή τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του κτηνοτρόφου ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν σπεύσει στην περιοχή και το σημείο όπου εντοπίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος ο 69χρονος.