Νέα μέτρα: Οργισμένη ανακοίνωση των αστυνομικών για τα 50 λεπτά αύξηση - «Σας τα χαρίζουμε»

«Ο αστυνομικός είναι ήρωας πολέμου εν καιρώ ειρήνης και οφείλετε να το αναγνωρίσετε, τόσο αυξάνοντας τις οικονομικές του απολαβές, όσο και θωρακίζοντάς τον θεσμικά», σχολιάζουν σε ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με αφορμή της ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αύξηση στην αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ. προκάλεσαν μόνο οργή και αγανάκτηση στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, αφού κανείς δεν πίστευε στα αυτιά του όταν άκουσε ότι ανακοινώθηκε η αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης κατά 20%, τουτέστιν 50 λεπτά την ώρα !!!

Είναι απαράδεκτο να μην αναγνωρίζεται εμπράκτως η προσφορά ενός κλάδου με τόσους νεκρούς, με τόσους τραυματίες και με αυτή την καθημερινή προσφορά που κρατάει όρθιο το κράτος και την κοινωνία.

Ο αστυνομικός, κύριοι της Κυβέρνησης είναι ήρωας πολέμου εν καιρώ ειρήνης και οφείλετε να το αναγνωρίσετε, τόσο αυξάνοντας τις οικονομικές του απολαβές, όσο και θωρακίζοντάς τον θεσμικά.

Το απαιτεί η κοινωνία, το απαιτούμε όλοι εμείς.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που έχουν την ευθύνη να διεκδικήσουν και να συνομιλήσουν με τους εκάστοτε Κυβερνώντες, θα τους αποδοθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν σε άμεσο χρόνο, καθώς είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την εικόνα διάλυσης την οποία παρουσιάζει το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Οφείλουν πλέον σαφώς να απολογηθούν συγκεκριμένοι, αφού μέχρι σήμερα την όποια αγανάκτηση, γκρίνια για απόδοση ευθυνών και διαμαρτυρίες, την εισπράττουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία!

Ευχόμαστε κάποιοι πρωτοκλασάτοι συνδικαλιστές Β’ θμιας Οργάνωσης να επεδείκνυαν την ίδια ζέση και πάθος για τις διεκδικήσεις υπέρ του αστυνομικού προσωπικού, όπως η ενέργεια που καταναλώνουν για να παρίστανται στην «Ευελπίδων», σέρνοντας την Ένωση Αθηνών στις δικαστικές αίθουσες…

Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην επιτρέψουμε να μας απαξιώσει περισσότερο τόσο η Κυβέρνηση, όσο και το συνδικαλιστικό «Ιερατείο».

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος»