Ηλεία: Revenge porn σε βάρος 17χρονου - Του ζήτησαν χρήματα για να μην αναρτήσουν γυμνές φωτογραφίες

Ο άγνωστος δράστης φαίνεται πως δημιούργησε μέσω προγραμμάτων εικόνες που παρουσίαζαν τον 17χρονο γυμνό, τις οποίες στη συνέχεια δημοσιοποίησε

Μια υπόθεση που εμπίπτει στη νομοθεσία περί εκδικητικής πορνογραφίας, αλλά εμπεριέχει και τα στοιχεία της εκβίασης και της απάτης, εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές μικρής κωμόπολης στην Ηλεία.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, ο άγνωστος δράστης προσέγγισε μέσω μηνύματος στα social media έναν 17χρονο και του ζήτησε το ποσό των 100 ευρώ, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει γυμνές φωτογραφίες του νεαρού, είτε στα social media, είτε σε φίλους του νεαρού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 17χρονος που φέρεται να μην είχε ούτως ή άλλως γυμνές φωτογραφίες του, αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό αυτό και προειδοποίησε τον άγνωστο δράστη που τον προσέγγισε από προφίλ που επί της ουσίας δεν ήταν αναγνωρίσιμο, πως θα ενημερώσει την Αστυνομία.

Ο άγνωστος δράστης φαίνεται πως δημιούργησε μέσω προγραμμάτων που επεξεργάζονται εικόνες, χρησιμοποιώντας το πρόσωπο του νεαρού με φωτογραφικό υλικό που μπορούσε εύκολα να αντλήσει από τα προφίλ του στα social media, εικόνες που τον παρουσίαζαν γυμνό, χωρίς όμως το σώμα να ανήκει σε αυτόν.

Και αυτές τις εικόνες τις δημοσιοποίησε…

Ο 17χρονος ενημέρωσε την Αστυνομία που πλέον έχει σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση αυτή και με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζητούν τα ίχνη του άγνωστου για την ώρα δράστη…