Αχαρνών: Ο 28χρονος Παλαιστίνιος, η γνωριμία με την ΕΛ.ΑΣ. και τα ναρκωτικά στο σπίτι του

Γνώριμος της αστυνομίας ο 28χρονος υπήκοος Παλαιστίνης 

Είναι η τρίτη φορά που η Αστυνομία συναντά τον 28χρονο υπήκοο Παλαιστίνης μέσα σε δύο μήνες.

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουν το όνομά του όταν μετά από σωματικό έλεγχο στην οδό Μάγερ 17 βρίσκουν πάνω του ναρκωτικά.

Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου είναι η δεύτερη φορά που συναντούν τον νεαρό άνδρα καθώς είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας από μπαλκόνι 4ου ορόφου.

Τελικά φίλος του σε ρόλο διαπραγματευτή τον πείθει και παραδίδεται. Κατά τη μεταγωγή του τραυματίζει με το μαχαίρι 32 εκατοστών έναν διερμηνέα. Η εισαγγελία αποφασίζει να τον αφήσει ελεύθερο αλλά το "Δαφνί" μιλά για απαραίτητη νοσηλεία κάτι, που όπως φαίνεται, δεν έγινε ποτέ καθώς 7 μέρες μετά ο δράστης είναι ελεύθερος και απειλεί να βάλει τέλος στη ζωή του ξανά.

Ο 28χρονος βρίσκεται στην Ελλάδα ένα χρόνο και δύο μήνες. Μπήκε στη χώρα από τη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα πέρυσι τον Ιούλιο μια βάρκα με 25 άτομα και τον νεαρό Παλαιστίνιο ανάμεσά τους έφτασε στην παραλία Αργιλιά.

Ο νεαρός συνελήφθη από τις αρχές του νησιού 24 ώρες αργότερα. Είχε στην κατοχή του διαβατήριο Παλαιστίνης και κάρτα του ΟΗΕ με ειδικό κωδικό που αποδείκνυε ότι δεχόταν αρωγή από τον ΟΗΕ όσο βρισκόταν στην πατρίδα του, έτσι είχε τις προϋποθέσεις για να μπει σε προσφυγικό καθεστώς όπως και έγινε.

Μάλιστα όταν μπήκε στην Ελλάδα είπε στις αρχές ότι είναι πατέρας 3 παιδιών, πως όλη η οικογένειά του είναι στην Παλαιστίνη και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είχα ζωή στην Παλαιστίνη, δεν μπορούσα να δουλέψω, ζούσα με τα χρήματα του ΟΗΕ, ήθελα να αλλάξω τη ζωή μου».

Ωστόσο αντί να αλλάξει τη ζωή του εκείνος φαίνεται πως έκανε τις κατάλληλες επαφές ώστε να είναι εφοδιασμένος με ναρκωτικά. Ουσίες βρέθηκαν και στο σπίτι του.