Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί καταδιώκουν το όχημα στην Κηφισιά

Tα βίντεο που εξασφάλισε το Newsbomb.gr προέρχονται προέρχεται από την Οδό Αχαρνών στην Κηφισιά, και λίγα μέτρα πριν το κλεμμένο αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν δύο Ρομά και το οποίο ξέφυγε από την πορεία του, μπαίνοντας σε οικοδομή της περιοχής

Καταδίωξη κλεμμένου οχήματος σημειώθηκε, το πρωί της Τετάρτης, με τους αστυνομικούς να προχωρούν τελικά σε δύο συλλήψεις και ένα άτομο να τραυματίζεται ελαφρά.

Στα ντοκουμέντα που εξασφάλισε το Newsbomb.gr βλέπουμε καρέ καρέ την επικίνδυνη καταδίωξη στην Κηφισιά. Είναι οι αγωνιώδεις προσπάθειες των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τους δράστες.

Προσπαθούν να κινούνται σε απόσταση αναπνοής απο το κλεμμένο αυτοκίνητο έχοντας όμως τα μάτια τους ανοιχτά ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για πολίτη.

Το ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο κάνει επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να ξεφύγει από τους αστυνομικούς ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, που το καταδιώκουν.

Ένα αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ και 9 μηχανές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους Ρομά, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, δεν δίστασαν να εμβολίσουν το περιπολικό στη γέφυρα Καλυφτάκη.

Οι δύο Ρομά συνελήφθησαν, ενώ από την τρελή πορεία του αυτοκινήτου ένας άνδρας τραυματίστηκε.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 11.50 όταν η Αστυνομία δέχθηκε κλήση για κλεμμένο όχημα έξω από το Δημαρχείο Αχαρνών. Ακολούθησαν αναζητήσεις με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να εντοπίζουν το όχημα και να κάνουν σήμα προκειμένου να σταματήσει.

Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Κοντά στην Καλυφτάκη ο οδηγός εγκλωβίστηκε και προσπάθησε να διαφύγει προσκρούοντας δύο φορές σε περιπολικό χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.

Αστυνομικός περιγράφει στο Newsbomb.gr: «Μας εμβόλισε δύο φορές»

Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr και στη ρεπόρτερ Αναστασία Βασιλική Γκολέμη ο Φίλιππος Χρυσάκης, Αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, η καταδίωξη ξεκίνησε από το Μενίδι, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κλεμμένο όχημα με δύο Ρομά επιβαίνοντες. «Το όχημα κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα στενά της Μεταμόρφωσης», αναφέρει ο Χρυσάκης. «Είχαμε συνεχώς κινδύνους, με το όχημα παρά τρίχα να μην εμβολίζει άλλα οχήματα και πεζούς, προσπαθώντας να μας αποφύγει».

«Η καταδίωξη ξεκίνησε από το Μενίδι, εμείς τους εντοπίσαμε στην λεωφόρο Καραμανλή, το όχημα κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα στενά της Μεταμόρφωσης, κινδύνευσε αρκετές φορές να πέσει σε πεζούς και άλλα οχήματα, μας εμβόλισε δύο φορές, έβαλε όπισθεν για να μας ακινητοποιήσει αλλά δεν τα κατάφερε, εκεί που εγκλωβιζόταν έβαζε όπισθεν, μας τράκαρε και μετά ξαναέφευγε, μπήκε εντός εταιρείας αλλά δεν καταφέραμε να τον εγκλωβίσουμε γιατί θα μας εμβόλιζε», περιέγραψε ο Φίλιππος Χρυσάκης.

Ο Φίλιππος Χρυσάκης, Αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής,

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν οι δράστες εμβόλισαν δύο φορές τα αστυνομικά οχήματα και έβαλαν όπισθεν με σκοπό να τα ακινητοποιήσουν. «Έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, περνώντας από στενά και μπλέκοντας σε ιδιωτικούς χώρους. Είχαμε δύσκολες στιγμές, καθώς η οδήγηση του οχήματος ήταν εντελώς απρόβλεπτη», προσθέτει ο Φίλιππος Χρυσάκης.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της καταδίωξης πήγαιναν στο αντίθετο ρεύμα», υπογραμμίζει ο αστυνομικός.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν το όχημα προσπάθησε να εισέλθει στο στενό της ΔΟΥ Κηφισιάς. Τελικά, το όχημα καρφώθηκε σε κολώνα του ΟΤΕ, βάζοντας τέλος στην καταδίωξη. «Πήγε να μπει στο στενό της ΔΟΥ Κηφισιάς, πήγε να τραβήξει χειρόφρενο και καρφώθηκε σε κολώνα του ΟΤΕ. Είναι τοξικομανείς και οι δύο, ο ένας έχει συλληφθεί άλλες 12 φορές», περιέγραψε.

«Είναι τοξικομανείς και οι δύο, και η κατάσταση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο ένας είχε συλληφθεί άλλες 12 φορές», σημειώνει ο Φίλιππος Χρυσάκης.

Το τρομακτικό σκηνικό περιλάμβανε επίσης τον τραυματισμό ενός περαστικού. Ο άνδρας, ο οποίος ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά, εκσφενδονίστηκε από τη σύγκρουση του οχήματος. «Η κατάστασή του ήταν σοκαριστική, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαρές σωματικές βλάβες», αναφέρει ο αστυνομικός.

Οι δύο δράστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, φρουρούμενοι, με ελαφρά τραύματα.

Tο όχημα που οδηγούσε ο Ρομά ήταν κλεμμένο

Κλεμμένο ήταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ρομά που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα στην Κηφισιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο κάτοχος του αυτοκινήτου άφησε τη μηχανή του αυτοκινήτου του αναμμένη για να ψωνίσει από το περίπτερο στο δημαρχείο και τότε δύο χρήστες ναρκωτικών ουσιών το έκλεψαν.

Ο πολίτης τους ακολούθησε με ένα μηχανάκι και στη συνέχεια ακολούθησαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ για να τους βρουν. Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη που τελείωσε στην Κηφισιά, όταν το αμάξι εκτινάχθηκε και προσγειώθηκε σε μια τρύπα. Ο τραυματίας πολίτης είναι μηχανικός της οικοδομής στο σημείο, ευτυχώς είναι ελαφρά και τυχερός γιατί θα έχανε τη ζωή του. Πιο σοβαρά ο οδηγός δράστης που έχει πιθανότατα υποστεί κάταγμα στον θώρακα.

Δείτε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Νewsbomb.gr:

Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ περιγράφει στο Newsbomb.gr τη στιγμή που του έκλεψαν το όχημα:

Σχετικές ειδήσεις