Μύκονος: Οι πιπεράτοι διάλογοι και ο βίος και η πολιτεία του «Εσκομπάρ της Μυκόνου»

Ο 43χρονος «Τζόρνταν» με υψηλό πελατολόγιο από ηθοποιούς, επιχειρηματίες, μοντέλα και αλλοδαπούς celebrities, συνελήφθη και πάλι στη Μύκονο, από κλιμάκια της Δίωξης Εκβιαστών και της Δίωξης Ναρκωτικών

Μύκονος: Οι πιπεράτοι διάλογοι και ο βίος και η πολιτεία του «Εσκομπάρ της Μυκόνου»
Eurokinissi
8'

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε για μία ακόμη φορά ο Τζόρνταν ο γυμναστής που το 2015 τον είχαν αποκαλέσει «Εσκομπάρ της Μυκόνου» καθώς είχε υψηλό πελατολόγιο από επιχειρηματίες μέχρι και celebrities. Στην κατοχή του 43χρονου κατά τη διάρκεια της σύλληψής του βρέθηκαν τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης. Ο 43χρονος συνελήφθη μαζί με τρία ακόμη άτομα, ωστόσο και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής ένας εξ αυτών φαίνεται πως εμπορευόταν ναρκωτικές ουσίες σε θαμώνες πάρτι σε γνωστά καταστήματα και πολυτελείς οικίες της Μυκόνου καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και διάλειμμα GHB (Υδροξυβουτυρικό Οξύ), γνωστό ως «χάπι του βιασμού». Σημειώνεται επίσης ότι στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων εντοπίστηκαν ποσότητες χασίς και ροζ κοκαΐνης.

Ποινικές υποθέσεις

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η σύλληψη του 43χρονου «Τζόρνταν» ανέσυρε μνήμες από τα παλιά σε αστυνομικούς που είχαν ασχοληθεί με την εμπλοκή τους σε ποινικές υποθέσεις που απασχόλησαν παλιότερα έντονα την κοινή γνώμη.

Η πιο πρόσφατη από αυτές ήταν τον Αύγουστο του 2015 και εν μέσω… capital controls, όταν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών εξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Μύκονο. Άτομα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας και φήμης έκαναν παραγγελίες σε εκείνον για «κοτόπιτα», «κυρία», «φίλη», «Charlie», «κόκορα», «κο», αναφερόμενοι σε κοκαΐνη.

Ο «Τζόρνταν» και ο «Γιάννης», απότακτος λιμενικός, πέρα από τη διάθεση ποσοτήτων κάθε είδους ναρκωτικών σε Ελληνες και αλλοδαπούς κροίσους, εκπόρνευαν γυναίκες και άνδρες, σύμφωνα με τα «γούστα» των πελατών, που άγγιζαν τα επίπεδα της διαστροφής. Η μεταφορά ναρκωτικών και γυναικών γινόταν με learjets ή ταχύπλοα, απευθείας στους ενδιαφερομένους.

Μάλιστα όπως προκύπτει από τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών καταγράφηκαν πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες τους με Σαουδάραβες κροίσους, πρώην μοντέλα, εγχώριους μεγαλοεπιχειρηματίες. Η κοκαΐνη κόστιζε περίπου 120 ευρώ το γραμμάριο, 1.000 ευρώ και άνω το ερωτικό ραντεβού.

Οι πιπεράτες συνομιλίες

«Μήπως έχεις κάποια με μεγάλα β…ά;»

Το βράδυ της 17ης Αυγούστου 2015 το τηλέφωνο του «Τζόρνταν» δέχεται κλήση από Ελληνα επιχειρηματία, ο οποίος ζητούσε γυναίκα με πλούσια προσόντα για να του κάνει παρέα. Ο γυμναστής τού έστειλε φωτογραφίες με τις διαθέσιμες κοπέλες. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικός:

«Δώσε μου δύο λεπτά να σου στείλω κι άλλες φωτογραφίες, γιατί είμαι στον δρόμο και δεν έχω μπαταρία. Φτάνω σπίτι σε πέντε λεπτά».

«Αυτή είναι μία φωτογραφία. Οι πολλές;».

«Οχι, δύο σου έχω στείλει και σου στέλνω κι άλλες τώρα».

«Κοίτα να δεις, μήπως έχεις κάποια με μεγάλα β…; Αυτό μ’ ενδιαφέρει, αυτό ζητάει ο πελάτης. Αυτές σε τι τιμές είναι, ρε συ, τώρα; Για μία ώρα;».

«Αλλες είναι πεντέμισι, άλλες επτάμισι (σ.σ.: εννοεί σε κατοστάρικα), τώρα έχει τις πιο ακριβές εδώ. Τύπου μοντελάκια, γιατί αυτές δουλεύουν τώρα πιο πολύ. Γιατί δεν θα σου πω ψέματα, αλλά οι πελάτες που τις παίρνουν αυτές είναι συνήθως ξένοι, Σαουδάραβες. Καλώς ή κακώς, αυτές οι τιμές δεν είναι για Ελληνες».

«Ξέρω, αυτές στην Αθήνα είναι του κατοστάρικου και πάνε εκεί και τα παίρνουν χοντρά».

«Ναι, καμία σχέση τα νούμερα. Στη Μύκονο όλα είναι δύο φορές πάνω».

«Σε παρακαλώ, πολύ μεγάλα β… και όσο πιο σύντομα μπορείς».

«Είναι κλεισμένη;»

Στη συνέχεια ο «Τζόρνταν» μιλά με συνεργάτη του προσπαθώντας να βρει την κατάλληλη γυναίκα για τον πλούσιο Έλληνα.

«Να σου πω, η Ειρήνη είναι κλεισμένη σήμερα;».

«Δεν είναι εδώ, έφυγε».

«Α, ρε π@@@@ μου, γιατί μου ζήτησε μεγάλα β…».

«Η Αναστασία έχει πολύ μεγάλα β…, ρε».

«Αυτή, ναι, τρομερό. Β… πιο μεγάλη και από της τέτοιας».

«ΟΚ. Αυτή είναι ίδια τιμή; Επτά;».

Αλλοδαπός κροίσος ζητάει κορίτσια για «ιδιαίτερο» πάρτι

Στις 7 Αυγούστου 2015, καλεί τον «Τζόρνταν» μία συνεργάτιδά του, καθώς ένας αλλοδαπός κροίσος ζητάει κορίτσια για «ιδιαίτερο» πάρτι.

«Τέσσερις η ώρα, έξι γκόμενες στη βίλα. Οι δύο πρέπει να είναι λ@@@@».

«Α, δεν θέλει “γλάστρες”;».

«Τρεις “γλάστρες” στο “Cavo”, στη μία».

«Και έξι γκόμενες».

«Ναι, στο σπίτι στις τέσσερις η ώρα».

«Πού σε βολεύει να σου δώσω τα λεφτά για τις “γλάστρες”;».

«Ακου, το πιο σημαντικό είναι τέσσερις η ώρα έξι γκόμενες, οι δύο να είναι λ@@@@@».

«500; Πόσο;».

«Ολες μαζί;».

«Βάλε από 200 η καθεμία».

«Υπάρχουν και τοπ με ενάμισι χιλιάρικο, άμα θέλει να πληρώσει»

Στα μέσα Αυγούστου 2015, η σπείρα της Μυκόνου περιμένει αλλοδαπό μεγιστάνα που θα φθάσει εκεί με ιδιωτικό αεροπλάνο και θα θέλει πολλές κοπέλες. Ο «Τζόρνταν» συνομιλεί με μία γυναίκα-μεσάζουσα του μεγιστάνα.

«Θα είναι όλες τοπ. Και δύο που θα παίζουν μεταξύ τους και οι υπόλοιπες κανονικές. Για after party».

«Απλά να μου πεις περίπου την ώρα να πάνε οι πέντε κοπέλες».

«Θα είναι καλές, όμως…».

«Ε, καλές, ό,τι θα είναι αυτές που σου έδειξα θα είναι στα 500 ευρώ».

«Ναι».

«Υπάρχουν και τοπ με ενάμισι χιλιάρικο, άμα θέλει να πληρώσει».

«Οχι ρε, αυτές που μου έδειξες μια χαρά δεν είναι, ρε Ιορδάνη;».

Οι μανιταρόπιτες, οι κοτόπιτες και οι σπανακόπιτες ήταν ναρκωτικά

Όπως προκύπτει από την παρακολούθηση συνομιλιών, η οργάνωση της Μυκόνου χρησιμοποιούσε πλήθος κωδικών ονομασιών για την κοκαΐνη. Ο παρακάτω διάλογος του «Τζόρνταν» με συνεργάτη του αφορά την προμήθεια ναρκωτικών σε έναν «ηθοποιό»:

«Ακούς; Φέρε μου από τον φούρνο».

«Στον φούρνο είμαι, τώρα πάω».

«Ναι, ωραία, δύο μανιταρόπιτες».

«Ναι».

«Και χα χα χα χα δύο… Πώς είσαι; Καλά;».

«Ελα πεινάω, τελείωνε».

«Ε, και μία κοτόπιτα».

«Δύο μανιταρόπιτες και μία κοτόπιτα;».

«Ναι ναι, εντάξει».

«Να σου πω, με τις σπανακόπιτες τίποτα;».

«Ε, όχι προς το παρόν, τίποτα!».

Η μεγάλη ληστεία του αεροδρομίου το 2011

Ο 43χρονος «Τζόρνταν» είχε εμπλακεί και στην κινηματογραφική ληστεία τράπεζας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 2 Οκτωβρίου 2011, με λεία 1,5 εκατ. ευρώ.

«Σχεδιαστής» εκείνης της ληστείας ήταν ο γιος πρώην αξιωματικού της Αστυνομίας και υπεύθυνος ασφαλείας τότε της τράπεζας. Ο 23χρονος νεαρός εργαζόταν ταμίας στο υποκατάστημα και ήταν παρών την ημέρα της ληστείας. Αυτός θα λάμβανε αμοιβή 450.000 ευρώ, όπως ανέφεραν συγκατηγορούμενοι.

Φυσικός αυτουργός της ληστείας ήταν ένας πρωταθλητής του Μάι-Τάι, ο οποίος δεν… έδεσε τον ταμία και δεν κατέστρεψε το κινητό του, όπως έκανε στους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Ο… μεσάζων

Ο «Τζόρνταν» ήταν ο άνθρωπος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, που είχε φέρει σε επαφή τον γιο του πρώην αστυνομικού με τον πρωταθλητή των πολεμικών τεχνών, που γνώριζε από τη Μύκονο, για τη διάπραξη της ληστείας.

Ο 23χρονος «σχεδιαστής» θα ανέφερε στον υπεύθυνο της τράπεζας ότι θα γινόταν «ανακαίνιση» και ότι θα έρχονταν τεχνικοί να πάρουν μέτρα και να βγάλουν τα σχέδια… Ο πρωταθλητής πολεμικών τεχνών, που θα διέπραττε τη ληστεία, αναζητούσε φόρμες εργασίας, αυτοκίνητο και καρτελάκια υπαλλήλων τεχνικής εταιρίας!

Ο υποψήφιος φυσικός αυτουργός ήταν πρωταγωνιστής σε άλλο επεισόδιο συμπλοκής και επίθεσης εναντίον αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, σε πανηγύρι αθλητικού σωματείου στον Ωρωπό, οι οποίοι αναζητούσαν υπόπτους για συμμετοχή σε εκβιαστικές ομάδες, στα τέλη Αυγούστου 2011. Στο πλαίσιο της έρευνας του ξυλοδαρμού 12 αστυνομικών, ο αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, απομαγνητοφωνώντας συνομιλίες του πρωταθλητή πολεμικών τεχνών, τον άκουσε να αναζητά επαγγελματικό όχημα και «καρτελάκια» υπαλλήλων τεχνικής εταιρίας. Οταν εκδηλώθηκε η ληστεία από τους «τεχνικούς», ο αστυνομικός θυμήθηκε αυτές τις αναζητήσεις του δράστη, ενημέρωσε τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας και ακολούθησε η έρευνα που οδήγησε στην εξάρθρωση της συμμορίας των ληστών.

Παράλληλα, υπάλληλος της τράπεζας κατέθεσε ότι της έκανε εντύπωση ότι ο ληστής «δεν ζήτησε να ανοιχτεί το μεγαλύτερο χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στον χώρο, αλλά επέμεινε να ανοιχτούν τα μικρότερα, τα οποία περιείχαν τα περισσότερα χρήματα».

Ο πρωταθλητής των πολεμικών τεχνών υποστήριζε τότε ότι χρειαζόταν τα χρήματα προκειμένου να εγχειριστεί η αδελφή του στο εξωτερικό, ενώ ο «Τζόρνταν», τελικά, απαλλάχτηκε για την υπόθεση της ληστείας.

Με πληροφορίες από Ελεύθερος Τύπος

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή