Σώθηκε από θαύμα αστυνομικός: Τοξικομανής αποπειράθηκε να τον σφάξει μέσα στο Κολωνάκι

Άγιο είχε ένας αστυνομικός, ο οποίος απέφυγε τον θάνατο για λίγα εκατοστά κυριολεκτικά, επιλαμβανόμενος ενός φαινομενικά ακίνδυνου περιστατικού.

Σώθηκε από θαύμα αστυνομικός: Τοξικομανής αποπειράθηκε να τον σφάξει μέσα στο Κολωνάκι
2'

Το συμβάν σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 14/9, όταν η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση σε παρκάκι του Κολωνακίου, επί των οδών Μερλιέ και Πρασσά, έπειτα από συνεχείς καταγγελίες κατοίκων, ότι εκεί συγκεντρώνονται τοξικομανείς.

Ωστόσο ο ένας από αυτούς παρουσιάστηκε ιδιαίτερα επιθετικός, αρνούμενος να αποχωρήσει από το πάρκο, και έτσι η Δημοτική Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της ΓΑΔΑ.

Όταν τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, ο τοξικομανής, κουρδικής καταγωγής, έβαλε ένα μαχαίρι μέσα στη γροθιά του και πλησίασε τον αστυνομικό. Ο συνάδελφός του αμέσως αντιλήφθηκε τι έγινε και φώναξε «μαχαίρι», για να τον προειδοποιήσει.

1726489636356-600301510-ce03cf2a-73c6-4e70-8682-42a530463c83.jpg

Εκείνη τη στιγμή ο τοξικομανής έκανε μια αιφνίδια κίνηση να τον μαχαιρώσει στην κοιλιά, ο αστυνομικός όμως ευτυχώς σώθηκε με το ένα βήμα πίσω που έκανε, αποφεύγοντας τη λεπίδα για ελάχιστα εκατοστά.

Τότε, ο τοξικομανής έστρεψε το μαχαίρι προς τον εαυτόν του, απειλώντας ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του, εάν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί.

Στο πάρκο κατέφθασαν ενισχύσεις και περικυκλώθηκε ο χώρος, και τότε ξεκίνησαν άτυπες διαπραγματεύσεις μεταξύ του επικεφαλής της ομάδας των εξορμήσεων και του αλλοδαπού, ο οποίος χαρακτηριστικά έλεγε ότι δεν θέλει να ξαναπάει στη φυλακή -προφανώς είχε εγκλειστεί στο παρελθόν.

Τελικώς, έπειτα από σχεδόν μια ώρα, ο άνδρας πείστηκε να πετάξει το μαχαίρι και συνελήφθη, ενώ οδηγήθηκε στο Α.Τ. Εξαρχείων, όπου σχηματίστηκε δικογραφία.

Το συμβάν αυτό καταδεικνύει τον διαρκή κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, ανά πάσα στιγμή, που επιχειρούν στο κέντρο της Αθήνας, καταβάλλοντας τα μέγιστα για την προστασία του πολίτη. Άλλωστε, εκεί όπου επιχειρούν, παρατηρούνται πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή