Εξιχνίαση απάτης στο Ρέθυμνο

Τρία άτομα συμμετείχαν στην απάτη αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.350 ευρώ - Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους

Εξιχνίαση απάτης στο Ρέθυμνο
2'

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στο Ρέθυμνο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης.

Η εξιχνίαση έγινε σήμερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, και αφορά σε απάτη σε βάρος ημεδαπής. Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της υπηρεσίας προέκυψε ότι τα τρία άτομα συμμετείχαν στην απάτη, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων τριακοσίων πέντε ευρώ.

Ειδικότερα, άτομο επικοινωνώντας τηλεφωνικά την 4η Απριλίου με την γυναίκα, προσποιούμενο ότι, ήταν υπάλληλος εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και με το πρόσχημα ότι, θα της επιστραφούν χρήματα, την καθοδήγησε τηλεφωνικά να μεταφέρει το χρηματικό ποσό μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς τράπεζας.

Τα στοιχεία των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών εξακριβώθηκαν, καθώς και του κατόχου της τηλεφωνικής σύνδεσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε η δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Από πλευράς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

«Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με άτομα που τηλεφωνούν και συστήνονται ψευδώς ως υπάλληλοι εταιρειών ΔΕΚΟ ή λογιστές και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων ή της καταβολής επιδομάτων, σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών ηλεκτρονικής τραπεζικής για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή