Γλυφάδα: Προσκαλούσαν μαθητές μέσω Διαδικτύου να δουν τον ξυλοδαρμό της 14χρονης

Μέχρι στιγμής, η 14χρονη, που δέχθηκε άγρια επίθεση στη Γλυφάδα, φέρεται να περιγράφει στις Αρχές τρία πρόσωπα, τις δύο 14χρονες συμμαθήτριές της και μια 16χρονη

Γλυφάδα: Προσκαλούσαν μαθητές μέσω Διαδικτύου να δουν τον ξυλοδαρμό της 14χρονης
3'

Διακινούσαν τη φωτογραφία της 14χρονης στα social media σαν… καταζητούμενη, προσκάλεσαν ανήλικους μαθητές να καταγράψουν τον άγριο ξυλοδαρμό της και πριν την απομονώσουν, την έψαχναν για σχεδόν μια ώρα στους δρόμους της Γλυφάδας.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, περιμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, τις επόμενες ημέρες θα καλέσουν για κατάθεση και άλλους μαθητές που ήταν μπροστά στον ξυλοδαρμό της 14χρονης που προκάλεσε αποτροπιασμό.

Μέχρι στιγμής, η 14χρονη φέρεται να περιγράφει στις Αρχές τρία πρόσωπα, τις δύο 14χρονες συμμαθήτριές της και μια 16χρονη. Παράλληλα εξετάζεται η εμπλοκή ενός 18χρονου, ο οποίος περιγράφεται σε μαρτυρία ως υποκινητής του επεισοδίου και φέρεται να φοράει καπέλο και να έχει στο λαιμό του ένα χαρακτηριστικό τατουάζ.

«Υπήρξε συνεννόηση μέσω Διαδικτύου, να μαζευτούν άτομα και να παρακολουθήσουν τις βίαιες πράξεις εναντίον της 14χρονης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού, Μανώλης Γερακιός, περιγράφοντας τη δεύτερη επίθεση σε βάρος της ανήλικης. Τα ίδια άτομα είχαν και πάλι επιτεθεί στο κορίτσι στις 7 Σεπτεμβρίου.

Bullying με… φαλτσέτα

Σε ένα άλλο σοκαριστικό περιστατικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας, ένα 12χρονο αγόρι δέχτηκε επίθεση με φαλτσέτα από δύο 17χρονους μαθητές σε προαύλιο σχολείου στη Ερμιόνη Αργολίδας. Το απίστευτο συμβάν σχολικού εκφοβισμού εκτυλίχθηκε την ώρα του διαλείμματος το πρωί της Τρίτης, όταν οι ανήλικοι δράστες ξύρισαν το μουστάκι του αγοριού, του απέσπασαν το ποσό των δύο ευρώ που είχε πάνω του και στη συνέχεια επέστρεψαν ανενόχλητοι στις τάξεις τους. Οι δύο μαθητές συνελήφθησαν μετά από καταγγελία του 12χρονου και της μητέρας του και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

«Του γιου μου του αρέσει να ξυρίζει άλλους, ωστόσο κακώς πήρε το ξυράφι στο σχολείο», φέρεται να αναφέρει ατάραχος ο πατέρας του ενός δράστη που συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, το ίδιο δίδυμο είχε προβεί σε αντίστοιχη πράξη και σε βάρος άλλου μαθητή.

1.258 περιστατικά βίας στα σχολεία σε οκτώ μήνες

Μόνο στην Αττική, το πρώτο οκτάμηνο του 2024, οι Αρχές έχουν διαχειριστεί 1.258 περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων, με τα περισσότερα να αφορούν κλοπές, ναρκωτικά και σωματικές βλάβες. Οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται και τον Σεπτέμβριο. Το περασμένο Σάββατο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 17χρονο μαθητή Επαγγελματικού Λυκείου της Νέας Φιλαδέλφειας, ως υπεύθυνο για τον άγριο ξυλοδαρμό 16χρονου αγοριού στη Μεταμόρφωση. Οι δύο ανήλικοι φέρεται να είχαν δώσει ραντεβού το βράδυ της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Τατοΐου, προκειμένου να λύσουν διαφορές που είχαν μεταξύ τους και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο 17χρονος επιτέθηκε στο θύμα με γροθιές στο κεφάλι και στα πλευρά, στέλνοντας τον στο νοσοκομείο.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τα περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας, βρίσκεται η Πελοπόννησος με 704 συμβάντα, ενώ ακολουθεί η Κρήτη με 701, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη με 649 και η Θεσσαλία με 575.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή