Λαύριο: Πώς έκαναν οι δράστες τη ληστεία της χρονιάς – Έτσι παγίδευαν το όχημα της χρηματαποστολής

Οι δράστες παγίδευσαν το όχημα της χρηματαποστολής στο Λαύριο με καλάσνικοφ και... μπογιές.

Ένοπλη ληστεία βγαλμένη από ταινία του... Χόλιγουντ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε χρηματαποστολή στο Λαύριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 15:30 τέσσερις άγνωστοι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπάλληλους της χρηματαποστολής έξω από μεγάλο κατάστημα αλυσίδας παιχνιδιών στο Λαύριο και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Με απειλή καλάσνικοφ η ληστεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν όταν η χρηματαποστολή ξεκίνησε από κατάστημα παιχνιδιών. Τότε ήταν που οι δράστες έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο που είχαν καταστρώσει για να παγιδεύσουν το όχημα και να φύγουν με τα χρήματα.

Αρχικά εγκλώβισαν το όχημα, με έναν εξ αυτών να σκάει τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ένας άλλος εκ των τεσσάρων κρατώντας ένα καλάσνικοφ απείλησε τον οδηγό για να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newsbomb.gr, το όχημα έχει όλα τα λάστιχα σκασμένα ενώ στο παρμπρίζ, από την πλευρά του οδηγού διακρίνεται μαύρη μπογιά.

Εκτιμάται ότι οι ληστές είχαν ένα εξαιρετικά λεπτομερές σχέδιο, προκειμένου να καταφέρουν να αρπάξουν την λεία τους, ενώ ερωτήματα προκύπτουν και για τα μέτρα ασφαλείας κατά την χρηματαποστολή.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.