Πώς θα λειτουργεί το ελληνικό FBI - Ποιες υποθέσεις αναλαμβάνει

Οι αστυνομικοί που θα υπηρετούν στη συγκεκριμένη Υπηρεσία θα χειρίζονται υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, όπως ανθρωποκτονίες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.λπ

Αστυνομικοί
INTIME NEWS
2'

Τη στελέχωση της νέας υπηρεσίας Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, που θα λειτουργεί στα πρότυπα του FBI, παρουσίασε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, διοικητής της νέας υπηρεσίας αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Φώτης Ντουΐτσης, ενώ υποδιευθυντής αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Γιώργος Τζήμας, μέχρι πρότινος διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, από την καταργηθείσα Οικονομική Αστυνομία, όπου ήταν διευθυντής, μετακινείται στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ο ταξίαρχος Γιώργος Μάγγας. Ο ταξίαρχος Γιάννης Σταυρακάκης από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων μετακινείται στο ελληνικό FΒI ως β’ υποδιευθυντής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αντωνία Λεούση από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών μετακινείται στο Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου. Ο Αλέξιος Κωτσιόπουλος από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη ΓΑΔΑ, όπως και ο Γιώργος Μπουροδήμος.

Ο Βασίλης Παπακώστας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετακινείται στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, ως προϊστάμενος.

Ο Αλέξανδρος Σταματίου στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως βοηθός. Ο Κωνσταντίνος Αθανασάκος από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως διευθυντής.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος είναι η εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, εγχώριων ή διασυνοριακών, η έρευνα σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράλληλα με την έρευνα για τα βασικά αδικήματα, η παρακολούθηση της εξέλιξης και των τάσεων των σοβαρών και οργανωμένων εγκλημάτων, καθώς και η μελέτη των επιστημονικών και τεχνικών μεθόδων καταπολέμησής τους.

Ουσιαστικά δηλαδή οι αστυνομικοί που θα υπηρετούν στη συγκεκριμένη Υπηρεσία θα χειρίζονται υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, όπως ανθρωποκτονίες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.λπ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή