Κέρκυρα: Ανήλικος χάκερ ψώνιζε και δεν πλήρωνε

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την ΙΡ του δράστη στην Κέρκυρα και ενημέρωσαν τους εκεί συναδέλφους τους.

Ένας ανήλικος χάκερ έκανε ηλεκτρονικές παραγγελίες σε ένα πολυκατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά κατάφερνε να παρακάμπτει τη διαδικασία διατραπεζικής πληρωμής και να καταβάλλει ποσά μικρότερα από την αξία όσων αγόραζε.

Κάποιοι στιγμή, οι υπεύθυνοι του καταστήματος αντιλήφθηκαν ότι οι πληρωμές που γίνονταν από τον περασμένο Αύγουστο από τον ίδιο λογαριασμό δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματική αξία της παραγγελίας και υπέβαλαν καταγγελία στην Ασφάλεια Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν την ΙΡ του δράστη στην Κέρκυρα και ενημέρωσαν τους εκεί συναδέλφους τους.

Πώς τον εντόπισαν

Αμέσως έγιναν έρευνες στην κατοικία άλλους χώρους που χρησιμοποιεί που χρησιμοποιεί ο ανήλικος, όπου βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένα smart watch, δυο ζευγάρια ακουστικών, μια κονσόλα παιχνιδιών και εξαρτήματα υπολογιστή που είχε αγοράσει παραβιάζοντας το σύστημα πληρωμών, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και 820 ευρώ. Σε βάρος του ανήλικου χάκερ σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, στην οποία περιλαμβάνεται και η μητέρα του που κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας του.

Σχετικές ειδήσεις