Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κέρκυρα - Εγκληματική οργάνωση με υπαλλήλους ΔΟΥ

Στην Κέρκυρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, εντόπισαν εγκληματική οργάνωση στην Κέρκυρα. Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Πρόκειται για υπόθεση διαφθοράς, στην οποία εμπλέκονται μεταξύ άλλων υπάλληλοι της ΔΟΥ και λογιστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα ήταν πολύμηνη και ξεκίνησε μετά από καταγγελίες φορολογουμένων οι οποίοι όπως φαίνεται να έχουν αναφέρει είχαν πέσει θύματα εκβιασμού από το κύκλωμα των εφοριακών προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δρούσαν όπως το κύκλωμα από τη ΔΟΥ Χαλκίδας, δηλαδή είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται πως οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Χαλκίδας απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από φορολογούμενους προκειμένου να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Κ. Χατζηδάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.

Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».