Κέρκυρα: «Θα πληρώσεις για να μην σε ελέγξουμε» - Πώς εκβίαζε φορολογούμενους το κύκλωμα εφοριακών

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. είχαν την πληροφορία για τη δράση του κυκλώματος εδώ και αρκετούς μήνες και έκαναν εξονυχιστικές έρευνες μέχρι να προχωρήσουν σε συλλήψεις
INTIME NEWS

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για το νέο κύκλωμα που δρούσε σε ΔΟΥ της Κέρκυρας και εκβίαζε φορολογούμενους.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. είχαν την πληροφορία για τη δράση του κυκλώματος εδώ και αρκετούς μήνες και έκαναν εξονυχιστικές έρευνες μέχρι να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Μάλιστα, χθες κλιμάκιο του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη στην Κέρκυρα και προχώρησε σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, ως μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν ένας υποδιευθυντής ΔΟΥ, δύο ελεγκτές, ένας υπάλληλος και ένας λογιστής. Οι συλληφθέντες φέρονται να ζητούσαν χρήματα για να «εξυπηρετούν» φορολογούμενους που είχαν οικονομικές εκκρεμότητες με την Εφορία ή ακόμη και να απαιτούν χρήματα από φορολογούμενους για να κάνουν τα στραβά μάτια και να μην τους ελέγξουν.

Υπάρχουν περιπτώσεις, μάλιστα, που - όπως ανέφερε στο δελτίο του OPEN η αστυνομική συντάκτρια, Μίνα Καραμήτρου, τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από τα θύματά τους 3.000 ευρώ, 30.000 ευρώ ακόμη και 50.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε, ότι τα μέλη του κυκλώματος έλεγαν σε κάποια από τα θύματά τους: «Αν θες να λάβεις την επιστροφή φόρου νωρίτερα τότε θα δώσεις τόσα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πληροφορίες έφτασαν στην ΑΑΔΕ πριν από περίπου τέσσερις μήνες έπειτα από μια καταγγελία. Αμέσως, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έρευνες, συγκέντρωσαν πληροφορίες, «έδεσαν» την υπόθεση και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Χατζηδάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά

Για την υπόθεση διαφθοράς ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα. Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».

ποσά που ζαλίζουν 5.000 ευρώ, 30.000 ευρώ, 50.000 ευρώ