Κέρκυρα: Στη δημοσιότητα οι διάλογοι - «φωτιά» του κυκλώματος εφοριακών

Οι απειλές μελών του κυκλώματος εφοριακών σε λογιστή
Unsplash

Τα βλέμματα της αστυνομίας είναι στραμμένα στην Κέρκυρα και ειδικότερα στο κύκλωμα των εφοριακών που εκβίαζε επιχειρηματίες στο νησί. Την ίδια ώρα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι ανεκδιήγητοι διάλογοι μεταξύ των μελών του κυκλώματος, που αποδεικνύουν πως είχαν μεγάλη εξουσία, ενώ σε περίπτωση που κάποιος δεν συνεργαζόταν, δεχόταν έλεγχο που συνοδευόταν με πολύ υψηλά πρόστιμα.

Οι διάλογοι «φωτιά» των μελών του κυκλώματος

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΟΥ: Σου 'χει πει ότι μέσα στο μήνα θα τα έχει δώσει;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΟΥ: Θέλει λίγο χρόνο γιατί πάει και αλλάζει την κατάσταση. Δεν βλέπω να νοικιάζει σπίτια. Φτιάχνει παλιά, κάτι φτιάχνει, κάτι βγάζει έτσι. Πουλάει, βγάζει και τα ενοίκια από βίλες που νοικιάζει. Για…

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΟΥ: Και έχουμε πει σ' αυτούς 40 έτσι;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΟΥ: 30 είχαμε πει. Δεν είχε οριστεί ακόμα.

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΟΥ: Είχε πει 30 αυτός, μετά είχαμε πει να τα ανεβάσει λίγο πιο πάνω.

Δεν τους πτόησε ούτε η εξάρθρωση του κυκλώματος «συνάδελφών» τους πριν από λίγο καιρό στη Χαλκίδα. Ένιωθαν ότι ήταν στο απυρόβλητο.

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΟΥ: Αυτός που είναι επικίνδυνος πες του, είναι αυτός που λες. Αυτός εδώ κέρδισε 10 και έδωσε ένα.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΟΥ: Ναι

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΟΥ: Είναι μ…κας άμα δεν κάνει κάτι. Γιατί μετά θα βρέξει π…ες. Λοιπόν, άμα ο άλλος που είναι να κερδίσει δυο, του ζητάς ενάμιση, τώρα μπαμ αυτό είναι επικίνδυνο.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΟΥ: Φοβόταν λόγω του αλλουνού περιστατικού έτσι; Έχει τρελαθεί.

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΟΥ: Δεν υπάρχει περίπτωση, δεν σκάει ποτέ πρόβλημα, μην αγχώνεσαι.

Αν και ένας από τους συλληφθέντες, γνωστός λογιστής του νησιού, ήταν συνεργάτης τους, δεν δίσταζαν να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό.

Οι απειλές του κυκλώματος στον λογιστή

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΟΥ: Ένα πράγμα σου λέω, εάν λέω, ακουστεί το οτιδήποτε αλλού, επειδή ξέρω λέω, εκεί κάτω της Μυκόνου, αν ακουστεί οτιδήποτε λέω και με εκθέσεις, δυο είναι οι επιπτώσεις. Πρώτη επίπτωση λέω, να του βγάλω εντολή τα επόμενα χρόνια που ναι ο έλεγχος για όλα, θα τα ελέγξω. Η δεύτερη επίπτωση, του λέω, να μην ξαναπεράσεις την πόρτα της Εφορίας, έχεις κοπεί σαν λογιστής, τέλειωσες. Αν εγγυηθείς και δεν ισχύσει, ξέχασε την Εφορία του λέω.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΟΥ: Μ…ας. Μ….νο. Είναι και 35 χρόνων ο άλλος πόσο είναι.

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΟΥ: Συγνώμη ρε μάγκα του λέω, δεν πληρώνεται ποτέ το ΦΠΑ του, τα τσεπώνει όλα μαύρα, έχει κάνει και αγορές, ε γ…με του λέω, τι θέλει και αυτός;

Οι 5 κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον ανακριτή και θα απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Επιχειρηματίας του νησιού περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR πώς τον πλησίασαν τα μέλη του κυκλώματος.

«Οι τέσσερις συλληφθέντες εφοριακοί ήρθαν στην επιχείρηση μου για έλεγχο τετραετίας. Μέσω τρίτου προσώπου όμως μου διεμήνυσαν πως εάν δώσω 50 χιλιάδες ευρώ για τον κάθε χρόνο, δηλαδή 200 χιλιάδες, η διαδικασία θα κλείσει συνοπτικά χωρίς έλεγχο. Ήταν αδύνατον να πληρώσω το ποσό και έχω ζητήματα πλέον. Την εκδικητική συμπεριφορά τους φοβάμαι και δεν έκανα καταγγελία στην ΑΑΔΕ στην Αθήνα».

Σχετικές ειδήσεις