Βόλος: Προκαταρκτική έρευνα για τον ψευτο-παπά που κάνει εξορκισμούς – Η συμμετοχή του σε ριάλιτι

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία πλημμελειοδικών Βόλου για τον 56χρονο ψευτο-ιερέα, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του ότι παριστάνει τον ιερομόναχο και αποσπά υπέρογκα χρηματικά ποσά από πιστούς για εξορκισμό και ξεμάτιασμα.

Βόλος: Προκαταρκτική έρευνα για τον ψευτο-παπά που κάνει εξορκισμούς – Η συμμετοχή του σε ριάλιτι
3'

«Ποιος λέει αυτά τα ψέματα… Ποιος θα δώσει 800 ευρώ σε ιερέα για εξορκισμό;», απαντά ο ίδιος ο ιερέας.

Η εισαγγελική έρευνα πάντως είναι αυτή που θα δείξει αν υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών που εξαπατήθηκαν, αν το παρεκκλήσιο που δέχεται πιστούς και τελεί εσπερινούς είναι αυθαίρετη κατασκευή και αν η δράση του εν λόγω άνδρα επιφέρει και ποινικές ευθύνες.

«Το να είναι κάποιος κανονικός κληρικός είναι μεγάλη υπόθεση», σχολιάζει ο ψευτο-ιερέας.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ο συγκεκριμένος όχι μόνο δεν είναι χειροτονημένος ιερέας αλλά η επίσημη εκκλησία έχει εκδώσει δύο διαφορετικές προειδοποιήσεις…

Η τελευταία ήταν εκείνη της Μητρόπολης Δημητριάδος, ωστόσο, είχε προηγηθεί εκείνη του Μητροπολίτη Μεοσογαίας, Νικολάου, ο οποίος μάλιστα καλούσε τους πιστούς να μην περνούν ούτε απ’ έξω από τη μονή που τότε ήταν ηγούμενος.

«Η Μονή Μυρελαίου με τους ρασοφόρους της είναι πραγματικός λύκος με ένδυμα προβάτου. Ούτε απ’ έξω να μην περνάτε, ούτε καλημέρα δεν χρειάζεται. Κάθε επικοινωνία με τους εκεί ρασοφόρους, κάθε συμμετοχή σε προσευχές και άλλες δήθεν ιεροπραξίες ή δείπνα και κοινές τράπεζες είναι παιχνίδι με τη φωτιά και διάλογος με την πλάνη. Φυσικά, να μην εμπιστεύεστε τις οικονομίες σας και πολύ περισσότερο να μην κοινωνείτε από τα χέρια τους».

Η συμμετοχή σε ριάλιτι μαγειρικής

Αν και λέει πως έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ιεροσύνη, ο ρασοφόρος που παρουσιάζεται ως μοναχός σόκαρε τους πάντες με την συμμετοχή του σε ριάλιτι μαγειρικής.

Για τα γυρίσματα είχε ανοίξει τις πύλες της μονής, με τους τηλεθεατές να τον βλέπουν να μαγειρεύει θαλασσινά και να τραγουδά… «Αν είναι να κολαστώ μόνο μαζί σου! Γλυκό μου θα πετύχεις! Κόλασή μου» και τους καλεσμένους να ακούν τον δήθεν ιερέα να ξεστομίζει συνεχώς φαρμακερές ατάκες…

– Φέρε εδώ το τυρί, να σου κάτσει στο λαιμό!
-Παπάς και να μου λέει να σου κάτσει στο λαιμό;
-Καλά σαράντα να έχεις…
-Θα σε αφορίσω στο τέλος

Στο επεισόδιο εμφανιζόταν και η αείμνηστη Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία τον είχε πνευματικό αλλά και γείτονα καθώς το σπίτι της στην Παιανία ήταν απέναντι από το τότε μοναστήρι του.

Ακολούθησαν δεκάδες εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές, με τον ίδιο να συστήνεται ως ιερέας, προκαλώντας εκ νέου την οργή του Μητροπολίτη, ο οποίος σε ανακοίνωση του ξεκαθάριζε για ακόμη μια φορά πως ο συγκεκριμένος ουδεμία σχέση είχε με την εκκλησία.

«Αγαπητοί μου αδελφοί, εδώ και μέρες έχει κυριολεκτικά αναστατωθεί ο εκκλησιαστικός κόσμος αλλά και η ελλαδική κοινωνία από την ασεβή εμφάνιση κάποιου δήθεν «ιερομόναχου», ο οποίος ονομαζόμενος «Ποιμένας» με τις αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις του ταλαιπωρεί και σκανδαλίζει την πίστη μας και ισοπεδώνει βάναυσα κάθε αίσθημα σεβασμού της εκκλησίας μας».

Έντεκα χρόνια μετά ο «μοναχός ποιμήν», που εγκαταστάθηκε πια στον Βόλο, απασχολεί και πάλι την κοινή γνώμη. Κατηγορείται πως εξαπατά πιστούς, καταγγέλλεται για ρευματοκλοπή και ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές αν η δράση του επιφέρει ποινικές ευθύνες…

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Μητρόπολη Δημητριάδος με ανακοίνωση της παροτρύνει τους πιστούς να είναι προσεκτικοί και να μην συναναστρέφονται μαζί του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή