Απάτη με δημόσιο πρόσωπο - Χρησιμοποιούσαν το πρόσωπο του για δήθεν επενδυτικές πλατφόρμες

Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούσαν με την βοήθεια της τεχνολογίας δημόσιο πρόσωπο για να προχωρήσουν σε εξαπάτηση των ανυποψίαστων πολιτών 

Απάτη με δημόσιο πρόσωπο - Χρησιμοποιούσαν το πρόσωπο του για δήθεν επενδυτικές πλατφόρμες
1'

Έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά τον εντοπισμό ψεύτικου - κατασκευασμένου άρθρου στο διαδίκτυο όπου απεικονίζεται δημόσιο πρόσωπο, μέσω υποτιθέμενης συνέντευξης, να διαφημίζει δήθεν επενδυτικές πλατφόρμες.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία η εν λόγω «διαφήμιση» εμφανιζόταν αρχικά ως χορηγούμενη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία ανακατηύθυνε σε ιστοσελίδα που περιείχε το άρθρο, φέροντας μάλιστα και λογότυπο ειδησεογραφικού ιστότοπου.

Ακολούθησε κατεπείγουσα έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι από τη σελίδα του άρθρου οι χρήστες του διαδικτύου ανακατευθύνονταν σε διαφορετική ιστοσελίδα, όπου παροτρύνονταν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, ώστε να έρθουν σε επικοινωνία με την υποτιθέμενη επενδυτική πλατφόρμα.

Λόγω του κινδύνου εξαπάτησης πολιτών, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την απανάρτηση της απατηλής διαφήμισης ενώ ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελική Αρχή, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή