Ρουμάνος-φαντομάς άρπαζε ακριβά ρολόγια: Η μέθοδος «Rip-Deal» και η κλοπή αξίας 243.400 ευρώ

Πώς προσέγγιζαν τα θύματά τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Στην ταυτοποίηση ενός Ρουμάνου, μέλους εγκληματικής οργάνωσης που «ξάφριζε» κοσμήματα και αντικείμενα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης προχώρησαν οι αστυνομικοί.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αρχικά, εντόπιζαν σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες μέσω των οποίων πραγματοποιούνται αγοραπωλησίες πολυτελών ειδών και κοσμημάτων στη διεθνή αγορά, τα αντικείμενα τα οποία τους ενδιέφεραν.

Προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους και ανέπτυσσαν επικοινωνία μαζί τους με σκοπό να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Μάλιστα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας για να γίνουν ακόμη πιο πειστικά στους πωλητές, δεν εμφανιζόντουσαν ως απλοί εργαζόμενοι αλλά ως επιχειρηματίες χρησιμοποιώντας προσωπικά στοιχεία αλλά και επωνυμίες εταιρειών, τα οποία σε περίπτωση που κάποιος πωλητής αναζητούσε στο διαδίκτυο, θα επιβεβαίωνε την ύπαρξή τους.

Οι δράστες, αφού είχαν συμφωνήσει με τους πωλητές για την πώληση αντικειμένων, κανόνισαν συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο για να δουν τα προς πώληση προϊόντα.

Αντί να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι τον έλεγχο, έστελναν άλλους «ειδικούς εκτιμητές», μέλη της οργάνωσης, δίνοντας έτσι στην όλη διαδικασία έναν πιο επίσημο χαρακτήρα.

Ο δράστης συστήθηκε σε θύμα του κυκλώματος στην Ελλάδα ως εκτιμητής και όχι ως άμεσος αγοραστής. Αφού συμφωνήθηκε η πώληση των αντικειμένων, τοποθέτησε όλα τα κοσμήματα μέσα σε μια χάρτινη συσκευασία με σκοπό να τα τοποθετήσει σε θυρίδα ξενοδοχείου της Αθήνας, στο οποίο είχε κανονιστεί η συνάντηση.

Στη συνέχεια, αποχώρησε προσωρινά, λέγοντας ότι θα επιστρέψει σύντομα με τα χρήματα για την αγορά.

Με την πάροδο αρκετής ώρας και με δεδομένο ότι ο «εκτιμητής» δεν είχε επιστρέψει, ο πωλητής άρχισε να υποπτεύεται κάτι παράξενο.