Περιστέρι: Ψύχραιμη και εκπαιδευμένη - Πώς η νεαρή αστυνομικός παγίδευσε τον Αιγύπτιο «δράκο»
Βίντεο ντοκουμέντο από την σύλληψη του Αιγύπτιου δράκου στο Περιστέρι - Πώς «έπεσε» στην παγίδα που του έστησε η ΕΛΑΣ
![Περιστέρι: Ψύχραιμη και εκπαιδευμένη - Πώς η νεαρή αστυνομικός παγίδευσε τον Αιγύπτιο «δράκο»](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2025/01/28/49dcb00f-1738089638560-454472729-peristeri.jpg?t=OiLrUKfwo-TkOmE81oDoQA)
Αποτέλεσμα συντονισμένης και καλοσχεδιασμένης επιχείρησης από την ΕΛΑΣ, ήταν η σύλληψη του «δράκου» που έσπειρε τον τρόμο σε γυναίκες στην περιοχή του Περιστερίου.
Ο 34χρονος δράστης από την Αίγυπτο συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής και κατηγορείται για εννέα περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρος γυναικών.
Οι Αρχές κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξε μια νεαρή αστυνομικός η οποία χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» για τη σύλληψη τού 34χρονου.
Όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, ο κατηγορούμενος άρχισε να ακολουθεί τη γυναίκα η οποία περπατούσε στον δρόμο και γρήγορα την πλησίασε.
Στο σημείο βρίσκονταν και οι συνάδελφοι αστυνομικοί της γυναίκας οι οποίοι την παρακολουθούσαν και όταν αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για τον επιδειξία που αναζητούσαν, έτρεξαν να συλλάβουν τον δράστη. Μάλιστα ο δράστης αντιστάθηκε της σύλληψης, όπως είπε εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, στον ΑΝΤ1.
Σημειώνεται πως αναβολή για τις 30 Ιανουαρίου έλαβε η δίκη του 34χρονου πρώτου επιδειξία στο Αυτόφωρο, μέχρι τότε κρατείται.
Υπάρχει και δεύτερος επιδειξίας - Παραμένει ασύλληπτος
Κι ενώ ο Αιγύπτιος «δράκος» του Περιστερίου έχει συλληφθεί και οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης, δεύτερος επιδειξίας φέρεται να κυκλοφορεί στην περιοχή και έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις, όπως έχουν καταγγείλει γυναίκες θύματα.
Μια κοπέλα που έπεσε θύμα του συγκεκριμένου επιδειξία, μίλησε στην εκπομπή «Live News» στο MEGA και περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που έζησε ένα βράδυ του περασμένου Οκτωβρίου:
«Περπατούσα αργά το βράδυ κι άκουσα βήματα πίσω μου. Γύρισα και ήταν ένας νεαρός, 30 με 35 ετών. Δεν έδωσα σημασία, αλλά είχα τον νου μου. Καθώς γύρισα μπροστά μου άκουσα πιο έντονα το βηματισμό κι όταν γύρισα δεύτερη φορά, με είχε προλάβει. Μου ακούμπησε τον ώμο. Προσπάθησα να βγάλω τα χέρια του από πάνω μου κι όπως τον έσπρωξα, είδα ότι είχε κατεβάσει το φερμουάρ του κι είχε έξω το μόριό του». «Εκείνη την ώρα ήταν ένας κύριος που του είπε τι γίνεται εδώ; Τι κάνεις; Και τράπηκε σε φυγή», δήλωσε το θύμα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο δράστης της επίθεσης δεν έχει καμία σχέση με τον 34χρονο Αιγύπτιο που συνελήφθη: «Δεν είναι ο Αιγύπτιος σε καμία περίπτωση, είναι πιο λευκή επιδερμίδα και είναι πολύ πιο αδύνατος και δεν ήταν τόσο άγριος».