Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Νέα στοιχεία - Ποιον συνάντησε ο δολοφόνος έξω από το γραφείο του δικηγόρου;
ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΟΝ «ΕΓΚΕΦΑΛΟ» ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ
Το ενδεχόμενο να είχε ο ένας από τους δύο δράστες ολιγόλεπτη συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και γι' αυτό να βγήκε για λίγο από το κτήριο της οδού Ασκληπιού, στη Νεάπολη Εξαρχείων, εξετάζουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση.
Όπως σημειώνει σήμερα (17/10) η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», γνωρίζουν ότι ενώ είχε αρχίσει το ραντεβού με τον 52χρονο ποινικολόγο και το συνεργάτη του, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, ένας εκ των δολοφόνων χρειάστηκε να βγει από το κτήριο και θεωρούν ότι το έκανε γιατί περίμενε κάπου ο ηθικός αυτουργός. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι οι δολοφόνοι ήθελαν να τον ενημερώσουν για το πώς ξεκίνησε η κουβέντα και πόσοι ήταν στο δικηγορικό γραφείο.
Η συμπληρωματική κατάθεση, συνεχίζει το δημοσίευμα, του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, του 32χρονου συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δίνει νέα διάσταση στις έρευνες καθώς αποκάλυψε ότι ενώ ο ίδιος είχε πάει για λίγο στο γραφείο του, ο ένας άνδρας τον ακολούθησε, έβγαλε όπλο και του είπε να μείνει εκεί και να μην ξαναπάει στο γραφείο του ποινικολόγου, ο οποίος βρισκόταν με τον δεύτερο ένοπλο.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτό έγινε προκειμένου ο δεύτερος δράστης να μιλήσει ανοικτά στον άτυχο δικηγόρο για τον πραγματικό λόγο που τον είχαν επισκεφθεί.
Οι Αρχές γνωρίζουν λοιπόν ποιος από τους δύο δράστες πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο δικηγόρο. Επίσης εκτιμούν ότι «δεν ήταν επαγγελματίες και ότι πήγαν να τον εκφοβίσουν και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έφτασαν στο έγκλημα», όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στην «Ελευθερία του Τύπου».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Αυτά είναι τα δεδομένα στην υπόθεση
Πέντε είναι τα βασικά δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπως τα παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος».
1. Οι δράστες ήταν προετοιμασμένοι και διαβασμένοι για… καθυστέρηση, προκειμένου να βρουν την ευκαιρία να εκφράσουν τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους και τις απαιτήσεις τους.
2. Το πρόσχημα της υπόθεσης με τη σύλληψη συγγενικού τους προσώπου για ποινική υπόθεση ήταν το πρώτο «δόλωμα» για να κλείσουν το ραντεβού εξαιτίας του άμεσου χαρακτήρα και να ξεκινήσουν τη συζήτηση στο γραφείο. Ωστόσο, αναφέρθηκαν και σε υπόθεση στην οποία είχε εμπλοκή ο γνωστός ποινικολόγος. Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν «συστημένοι», καθώς έκαναν αναφορά σε πρόσωπο από κάποια υπόθεση που είχε χειριστεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.
3. Οι δράστες έπιασαν συζήτηση για υποθέσεις με τις οποίες ασχολείτο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έως ότου βρουν την ευκαιρία να ασκήσουν πίεση, να απειλήσουν ενδεχομένως και να εκβιάσουν το γνωστό ποινικολόγο.
4. Οι σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και του συνεργάτη του «μίλησαν» και φαίνεται να έχουν αναδείξει τα στοιχεία ταυτότητας υπόπτων. Την ίδια ώρα, σημαντικά θεωρούνται και τα μελλοντικά ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., στα οποία έχουν σταλεί τα αποτυπώματα και το γεννητικό υλικό που άφησαν πίσω τους οι δράστες. Οι Αρχές σαρώνουν επίσης και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το δικηγόρο.
5. Το έγκλημα δεν θεωρείται προμελετημένο ή «συμβόλαιο θανάτου», λόγω της παραμονής των δραστών στο γραφείο του δικηγόρου, του ενός πυροβολισμού, της αφαίρεσης χρημάτων από τον 32χρονο συνεργάτη του και της μη κάλυψης των ιχνών τους. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν είχε εκφράσει ποτέ φόβους για τη ζωή του, ενώ δεν είχε προσωπική ασφάλεια, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν φίλοι, συγγενείς αλλά και οι στενοί του συνεργάτες.