Υπόθεση Λιγνάδη: Νέα ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του σκηνοθέτη

Στην άσκηση νέας ποινικής δίωξης για βιασμό σε βάρος του κρατούμενου σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησε η Εισαγγελία της Αθήνας.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε έπειτα από την τρίτη μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη από πρόσωπο που υποστηρίζει ότι βιάστηκε το 2018.

Επειδή η συγκεκριμένη μήνυση είχε υποβληθεί μετά την απόφαση της δικαιοσύνης για την προσωρινή του κράτηση, διενεργήθηκε προανάκριση, η οποία οδήγησε τελικά στην άσκηση δίωξης σε βάρος του.

Ο σκηνοθέτης αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει καν το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Μάλιστα ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους. Την ίδια στιγμή πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως στην ανακρίτρια υπάρχει και άλλη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η οποία αναμένεται να σταλεί στην εισαγγελία για έρευνα.

Πλέον, η δικογραφία της τρίτης μήνυσης αναμένεται να διαβιβαστεί στη 19η τακτική ανακρίτρια ενώπιον της οποίας ο σκηνοθέτης θα κληθεί σε απολογία.

Τι αναφέρει ο τρίτης μηνυτής

Η γνωριμία έγινε στα τέλη Νοεμβρίου του 2018 κοντά στην πλατεία Αγίου Παύλου του στο Μεταξουργείο.

Εκεί, όπως περιγράφει ο μηνυτής, ενώ συνομιλούσε με έναν κοινωνικό λειτουργό ο οποίος προσφέρει συμπαράσταση σε εξαρτημένα άτομα με τον οποίο συναντήθηκε τυχαία αντιλήφθηκε τον κατηγορούμενο να στέκεται στο πεζοδρόμιο.

«Τον αναγνώρισα αμέσως ως τον πασίγνωστο θεατρικό πρωταγωνιστή και κατευθυνόμενος προς το μέρος του τον χαιρέτησα. Με ρώτησε αν το γνωρίζω, του απάντησα ότι μου είναι γνωστός από το θέατρο και την τηλεόραση και του είπα ότι έχουμε και κάποιους κοινούς γνωστούς αναφέροντας του έναν γνωστό τραγουδιστή....».

«Έδειξε ευχάριστη έκπληξη για την κοινή μας γνωριμία και με την αφορμή αυτή ξεκινήσαμε ένα φιλικό διάλογο. Μετά από λίγο μου πρότεινε να συνεχίσουμε την κουβέντα μας στο σπίτι του που βρισκόταν πολύ κοντά» αναφέρει ο νεαρός ο οποίος στη συνέχεια αφηγείται πως ανέβηκαν στον 8ο όροφο της πολυκατοικίας σε ένα «εντυπωσιακότατο διαμέρισμα με τζαμαρίες ολόγυρα και θέα προς το λόφο της Ακρόπολης και προς το Λυκαβηττό».

«Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από ένα πόστερ η πίνακα μεγάλων διαστάσεων που απεικόνιζε ένα ημίγυμνο νεαρό αγόρι» λέει ο μηνυτής και προσθέτει ότι αφού ήπιαν καφέ του εξιστόρησε την περιπέτεια του με τα ναρκωτικά και την προσπάθεια του να απεξαρτηθεί.

Στη συνέχεια όπως περιγράφει του πρότεινε να καπνίσουν μαζί ένα τσιγάρο μαριχουάνας και συμφώνησε. «Κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο έναν αριθμό και σε διάστημα περίπου 10 λεπτών της ώρας χτύπησε το κουδούνι και ένα νεαρό άτομο αλλοδαπής καταγωγής του παρέδωσε μία μικρή νάιλον συσκευασία από το περιεχόμενο της οποίας κάναμε χρήση από κοινού».

Ο μηνυτής αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους ο κατηγορουμενος χαρακτήρισε τον εαυτό του «ως το μεγαλύτερο ηθοποιό και σκηνοθέτη της εποχής» υπογραμμίζοντας τις «πολύ μεγάλες και ισχυρές γνωριμίες στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της τέχνης».

«Είμαι ο βασιλιάς της σκηνής έχω δικά μου 10 θέατρα και τα υπόλοιπα στα πόδια μου» μου είπε χαρακτηριστικά καμαρώνοντας», υποστηρίζει ο μηνυτής συμπληρώνοντας πως ο κατηγορουμενος «μιλούσε ακατάπαυστα για τον εαυτό του, για το ταλέντο του και για την ισχυρή κοινωνική του θέση» για την οικογένεια του και την γάτα του που λάτρευε και είχε πεθάνει πρόσφατα έχοντας φτάσει σε ηλικία 19 χρονών.

Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα.

«Μου άνοιξε την πόρτα ημίγυμνος φορώντας μία πετσέτα μπάνιου γύρω από τους γοφούς του με την δικαιολογία ότι μόλις είχε βγει από το μπάνιο. Παρατήρησα ότι στην πλάτη του είχε εμφανείς ουλές και στην σχετική ερώτηση μου απάντησε ότι πριν από πολλά χρόνια είχε πέσει θύμα ένοπλης ληστείας και τον είχαν μαχαιρώσει».

«Με προσκάλεσε να καθίσουμε μπροστά στον υπολογιστή άνοιξε ένα ηλεκτρονικό φάκελο και άρχισε να μου δείχνει πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή του οποίου δε φαινόταν το πρόσωπο... ».

Όπως αναφέρει ο μηνυτής μέσα από μια τσάντα έβγαλε διαφορά ερωτικά βοηθήματα και κάποια συσκευή με καλώδια η οποία όπως του εξήγησε ήταν για «ιδιαίτερα σαδομαζοχιστικά «παιχνίδια».

«Αισθάνθηκα μεγάλη αποστροφή απ’ όλα αυτά και αμηχανία», λέει ο μήνυτής.

Ο μηνυτής περιγράφει ότι ήπιε μονορούφι ένα ποτήρι ουίσκι και ξαφνικά «ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω.... ένιωθα πόνο...

Αντιλήφθηκα το μηνυόμενο να κάθεται σε μια καρέκλα μπροστά στην τζαμαρία γυμνός και να καπνίζει με την πλάτους στραμμένη σε μένα....

Γύρισε προς εμένα και με μοχθηρό απαξιωτικό ψυχρό και επιτακτικό τόνο μου είπε «ξύπνησες μαστα τώρα και φύγε γρήγορα έχω πολύ δουλειά να κάνω...».

Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανάκτηση πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου το ρώτησα «τι έγινε τι μου έκανες» κι αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε « έλα τώρα που δε σ’ άρεσε».

Ο μηνυτής περιγράφει ότι όταν βρήκε ένα χρησιμοποιημένο ερωτικό βοήθημα τον έβρισε και τον χαστούκισε. «Προφυλάχτηκε πίσω από μία καρέκλα, με απείλησε ότι αν δε φύγω αμέσως θα καλέσει την αστυνομία θα πει ότι αποπειράθηκα να τον ληστέψω και θα με στείλει φυλακή. Τρομοκρατήθηκα γιατί ήμουν ήδη καταδικασμένος με αναστολή... Νιώθοντας απέραντη αδυναμία και απελπισία ξέσπασα σε κλάματα ντύθηκα άρον άρον και εγκατέλειψα το διαμέρισμα, έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα.»

Ο μηνυτής δηλώνει μετανιωμένος που δεν ειδοποίησε τότε την αστυνομία και ζητεί την
παραδειγματική τιμωρία του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Κωδικός «ελεγχόμενη αποσυμπίεση»: Οι τελευταίες σκέψεις για εμπόριο, σχολεία, εστίαση