Δίκη για Μάνδρα: Ενοχή της Δούρου για τρία αδικήματα ζητάει η εισαγγελέας

Ενοχή της Ρένας Δούρου για τρία αδικήματα ζητάει η εισαγγελέας

Η Ρένα Δούρου
Η Ρένα Δούρου
Intimenews
2'

Παρούσα στο δικαστήριο ήταν η αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για ακούσει την εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ενώπιον του οποίου διεξάγεται η δίκη για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας, να ζητά από το δικαστήριο την ενοχή της για τρία από τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη για πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεως, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως, ενώ εισηγήθηκε να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

«Η κατηγορούμενη αναφέρεται σε αντιπλημμυρικά έργα πριν από την εκλογή της και μάλιστα έκανε κριτική στον προκάτοχο της για το θέμα αυτό. Κατά τις δηλώσεις της ένα σχέδιο τέτοιο αντιπλημμυρικό θα μπορούσε να εκπονηθεί σε έξι μήνες. Σε τηλεοπτική συνέντευξη ρίχνει ευθύνη σε περιφερειάρχη Βορείου Ελλάδος για πλημύρες με έναν νεκρό. «Δεν μπορούν κάποιοι να επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους και να τις μεταφέρουν σε άλλους» ανέφερε μεταξύ άλλων το 2015», ανέφερε κατά την αγόρευση της η εισαγγελέας.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, «το έργο εκτροπής Αγιας Αικατερινης - Σούρες χαρακτηρίστηκε πρώτης προτεραιότητας και άρα εκ της ιδιότητας της γνώριζε τη σημασία του». Όμως, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, η κα. Δούρου «δεν έλαβε υπόψη τον κατάλογο προτεραιόποιησης και όταν ερωτήθηκε αν κάποιο από τα έργα προχώρησε δεν ήξερε να απαντήσει».

Η εισαγγελέας έκανε χρήση και της κατάθεσης του συγκατηγορούμενου της και αντιπεριφερειάρχη τότε, κ. Βασίλειου, προκειμένου να καταδείξει ότι η Ρένα Δούρου είχε γνώση της σημασίας του αντιπλημμυρικού έργου.

«Ο συγκατηγορούμενος της Βασίλειου λέει ότι: «Θέλω να πω πως αυτό το εύστοχο που ακούστηκε για την πλημμύρα του 2015 αν ακούσαμε το καμπανάκι, όταν σου τυχαίνουν τέτοιες πλημμύρες και κουφός να είσαι θα το ακούσεις».

Από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους, προτάθηκε η ενοχή των 20 κατά περίπτωση για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια τελούμενα δια παραλείψεως, και πλημμύρα από αμέλεια. Αντίθετα, αθώωση πρότεινε η εισαγγελέας για 17 άτομα για την παράβαση καθήκοντος, εκτός από τονπροϊστάμενο πολεοδομίας Ελευσίνας και τους δυο υφιστάμενους του. Τέλος πρότεινε την πλήρη απαλλαγή μιας κατηγορούμενης, υπαλλήλου της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε σε άδεια.

Διαβάστε επίσης:

Ρένα Δούρου για Μάνδρα: Υπάρχουν ευθύνες, όχι όμως να θυσιαστεί κάποιος σαν άλλη Ιφιγένεια

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή