Θάνατος Τζωρτζίνας: Καταθέτει ο γιατρός που «έδειξε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων παίρνει ένας ακόμη μάρτυρας κομβικής σημασίας για την υπό εξέλιξη ανάκριση.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Καταθέτει ο γιατρός που «έδειξε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Ο γιατρός είχε δώσει όσα στοιχεία είχε στα χέρια του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνούσε την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών
ΑΠΕ-ΜΠΕ
3'

Πρόκειται για τον επικεφαλής της εντατικής Παίδων στο Ρίο Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος είχε κληθεί για κατάθεση τρεις ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στο τέλος Ιανουαρίου 2022 και φέρεται να είχε αναφερθεί στον «περίεργο» ρόλο της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο κ. Ηλιάδης, που έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα από την 18η ανακρίτρια, είχε δώσει όσα στοιχεία είχε στα χέρια του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνούσε την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Ο μάρτυρας φέρεται να έχει παραδώσει και βίντεο της μικρής Τζωρτζίνας, τα οποία είχε τραβήξει η μητέρα της, έπειτα από απαίτησή του, προκειμένου να διαπιστώσει την κλινική εικόνα του παιδιού. «Τα βίντεο είναι στα χέρια των Αρχών. Είχαμε ζητήσει από τη μητέρα να καταγράφει την κλινική εικόνα της μικρής σε βίντεο. Δηλαδή τους σπασμούς της μικρής. Αυτή όμως επέλεξε να δείχνει το μόνιτορ. Εμείς μέσα από τα βίντεο πήραμε αυτό που θέλαμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει», φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Ηλιάδης.

Αναφορά στο συγκεκριμένο γιατρό έχει κάνει και η κατηγορουμένη στην απολογία της την περασμένη Δευτέρα, όταν κλήθηκε να περιγράψει τις κινήσεις της μετά τα πρώτα επεισόδια της Τζωρτζίνας. «Η Τζωρτζίνα διεκομίσθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου και την ανέλαβε ο διευθυντής ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος είναι εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ. Στη ΜΕΘ την κράτησαν 4 μήνες» είπε στην ανακρίτρια και συμπλήρωσε ότι στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο.

«Μας είπε ο κ. Ηλιάδης ότι υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη, την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας ο γιατρός κ. Παπαγιάννης του Ωνασείου. Ο κ. Ηλιάδης αρχικά επέμενε, μας το συνέστησε και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας γιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια. Πήγαμε λοιπόν στο Ωνάσειο, μεταφέρθηκε η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ και μας είπαν ότι δε μπορούμε να τη βλέπουμε συνέχεια γιατί υπάρχει ωράριο και συγκεκριμένα μπορούσαμε να τη βλέπουμε κατά το διάστημα από ώρα 13.00-14.00 κάθε ημέρας» κατέθεσε στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μάλιστα, εξήγησε πως αν και ο γιατρός στο Ωνάσειο δεν ήταν θετικός στο να μπει στο παιδί απινιδωτής - βηματοδότης, εκείνη και ο σύζυγός της επέμειναν. «Εμείς επιμέναμε να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο μηχάνημα στη κόρη μας γιατί πριν πάμε στο Ωνάσειο ο κ. Ηλιάδης μας είχε πει ότι για να θωρακιστεί το παιδί πρέπει να τοποθετηθεί στο σώμα του το μηχάνημα αυτό. Εμείς είχαμε εμπιστοσύνη στον κ. Ηλιάδη γι’ αυτό και επιμέναμε τόσο πολύ. Επίσης, νιώθαμε σίγουροι ότι έτσι το παιδί θα ήταν ασφαλές» κατέληξε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Το αινιγματικό μήνυμα του Μάνου Δασκαλάκη ένα μήνα πριν από τη σύλληψη της Ρούλας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή