Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποτέ καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης - Τι λένε οι γιατροί για τη Μαλένα
Τα πορίσματα των τεχνικών εκθέσεων των ειδικών είναι η απάντηση στην καθυστέρηση κατάθεσης αίτησης αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, βρίσκεται εν αναμονή των τεχνικών εκθέσεων, αφού μέσω του συνηγόρου της εμφανίζεται έτοιμη να ζητήσει να βγει από τη φυλακή μόλις έχει στα χέρια της όλα τα στοιχεία.
«Περιμένουμε τις τεχνικές εκθέσεις των ειδικών, καθώς απαιτείται χρόνος για να γίνει αναλυτικός έλεγχος του ογκωδέστατου ιατρικού φακέλου» ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Όθωνας Παπαδόπουλος.
Ο συνήγορος της 33χρονης κλήθηκε να σχολιάσει και την απαθή -σύμφωνα με καταθέσεις γιατρών- στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου απέναντι στους θανάτους των παιδιών της: «Τα συμπεριφορικά στοιχεία είναι επικίνδυνα για να στηριχθεί κανείς γιατί μπορεί να είναι προϊόν παρεξήγησης. Σίγουρα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον επειδή η συμπεριφορά του δεν είναι αυτή που θα προσδοκούσαμε. Αν έχουμε να κάνουμε με μια ηθοποιό που χειρίζεται τους ανθρώπους,θα είχαμε συμπεριφορά επιτηδευμένη, που θα δείχνει θλίψη, οδύνη και πένθος. Αντίθετα βλέπουμε μια συμπεριφορά απλουστευμένη».
Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίζεται να επιμένει ότι δεν χορήγησε εκείνη την κεταμίνη στην 9χρονη κόρη, δείχνοντας τους γιατρούς για τον θάνατο του παιδιού της.
«Με δεδομένο ότι η κεταμίνη είναι μια φαρμακευτική ουσία, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο, αλλά διακινείται με τον έλεγχο και την πλήρη εποπτεία της πολιτείας, προσπαθούμε να βρούμε τα ίχνη της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας για να εντοπίσουμε από πού προήλθε και να μπορέσουμε έτσι να αντλήσουμε κάποιες πληροφορίες για το τι έχει γίνει και πώς βρέθηκε στην Τζωρτζίνα», ανέφερε ο συνήγορός της εξηγώντας πως ένα ακόμα στοιχείο που συνηγορεί σε αυτό είναι το γεγονός ότι υπάρχει διαφορά στη σύνθεση μεταξύ της παράνομα διακινούμενης κεταμίνης, αυτής δηλαδής που διακινείται σε στέκια χρηστών τοξικών ουσιών και της φαρμακευτικής – νοσοκομειακής που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα.
Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για τη Μαλένα
Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η έρευνα από τους άνδρες του ανθρωποκτονιών, που λαμβάνουν καταθέσεις όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα, φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος καταθέσεων των γιατρών των δύο νοσοκομείων για τον θάνατο της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019. Μάλιστα, χθες ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις πέντε γιατρών και νοσηλευτών του Ογκολογικού νοσοκομείου «Ελπίδα» αλλά και της μονάδας ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, για τον θάνατο της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που κατέθεσαν είναι και ο 42χρονος εντατικολόγος που προσπάθησε να κάνει την ανάνηψη στη Μαλένα το 2019. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε περιγράψει μάλιστα στην Αστυνομία, την αδιάφορη στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν της ανακοίνωσε ότι το παιδί της απεβίωσε και εκείνη ρωτούσε για τον βηματοδότη, αντίδραση που τον παραξένεψε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί από το ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα» κατέθεσαν πως η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια, αλλά και πως επρόκειτο για έναν αιφνίδιο θάνατο. Οι γιατροί που κλήθηκαν να κάνουν την ανάνηψη φέρονται να κατέθεσαν ότι το παιδί ήταν ήδη μελανιασμένο και άρχισε να παρουσιάζει πτωματικές υποστάσεις, δηλαδή μώλωπες και να μην υπάρχει ουσιαστικά λειτουργία του πνεύμονα ώστε να βοηθηθεί αναπνευστικά. Οι ίδιοι επεσήμαναν την καθυστέρηση ενημέρωσης της 33χρονης μητέρας, αφού όταν έφτασαν ήταν πολύ αργά και το παιδάκι σχεδόν νεκρό.
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Ο «σκοτωμός» της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη μέσω μηνύματων - Ο άγριος καβγάς
Πάτρα: Τι απαντά η κοινωνική λειτουργός που επισκέφθηκε την οικογένεια - «Δεν με προβλημάτισε κάτι»
Ρούλα Πισπιρίγκου: Επισκεπτήριο στις φυλακές από τη μητέρα και την αδερφή της
Πάτρα: Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα είχε ενημερώσει την Εισαγγελία για εγκληματική ενέργεια
Οι ανησυχίες της Ρούλας Πισπιρίγκου για «γονιδιακό» πρόβλημα - Τα κοινά στοιχεία Τζωρτζίνας, Μαλένας