Μητέρα Τοπαλούδη: Θα ήθελα πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια για τους δολοφόνους

Δίκη Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας ζήτησε οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη να κριθούν ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό - «Μέχρι πότε ο άνδρας θα θεωρεί κτήμα του τη γυναίκα;», είπε μετά τη δίκη η μητέρα της Ελένης ζητώντας παράλληλα τα «ισόβια να είναι ισόβια»
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.
INTIME

Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων όπως και στον πρώτο βαθμό ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Μετά το δικαστήριο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ανέφερε:

«Δεν ικανοποιεί σαν οικογένεια και εμένα και τον πατέρα της Ελένης γιατί δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι της ελληνικής πολιτείας. Είναι 16 χρόνια και 15 για τον βιασμό του παιδιού μου. Εγώ θα ήθελα όμως, σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια, διότι για μένα δεν λένε τίποτα. Τα ισόβια όμως οι στυγεροί δολοφόνοι όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνο στο χώρο της φυλακής ίσως συμμαζευτούν. Γιατί οι γυναικοκτονίες καταντήσανε μάστιγα. Κάθε μια δολοφονείται μια γυναίκα, μια κοπέλα, μια μάνα ενός παιδιού όπως στην Καβάλα που με έχει συγκλονίσει.

Μέχρι πότε ο άνδρας θα θεωρεί κτήμα του τη γυναίκα; Επιτέλους να σταματήσει όλο αυτό και να μπορεί και ένας άνδρας να δέχεται το όχι της γυναίκας του. Διότι να μην ξεγελιόμαστε. Κανείς δεν αφήνει μια πολύ όμορφη σχέση και φεύγει. Όταν είναι υγιής, ανθρώπινη και αξιοπρεπής, όταν στα πλαίσια του γάμου περνάμε καλά δεν εγκαταλείπουμε. Και εγώ απορώ; Ο άνδρας δεν έχει μάθει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις; Επειδή παίρνει μια γυναίκα πρέπει σώνει και καλά να την έχει εσαεί;

Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή και αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάει και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών εδώ και τώρα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας και όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων. Αυτές τις ημέρες θα είμαι εδώ και έχω στο πλευρό μου πάρα πολλές μάνες που το ζητούν επίμονα. Έχουμε και εμείς δικαιώματα επιτέλους».

Ένοχοι - ξανά - οι κατηγορούμενοι λέει η εισαγγελέας - Η αγόρευση «καταπέλτης»

«Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε βρωμιάρη. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο» φώναξε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μόλις ξεκίνησε η εισαγγελέας να περιγράφει όσα συνέβησαν. Αμέσως οδηγήθηκε εκτός αίθουσας για να ηρεμήσει.

Η εισαγγελική λειτουργός αφού περιέγραψε το πώς συναντήθηκε η φοιτήτρια με τον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής και ανακάλυψε ότι μαζί τους θα έρθει και ένας Ροδίτης φίλος του, έφτασε στη στιγμή που τα τρία παιδιά πήγαν στο σπίτι του τελευταίου στους Πεύκους.

«Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01.07 λεπτά η Ελένη στέλνει μήνυμα στη φίλη της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο». Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει» σημείωσε η εισαγγελέας.

Η προειδοποίηση της Ελένης ήταν που χτύπησε το «καμπανάκι» στο μυαλό των δυο κατηγορούμενων, οι οποίοι, σύμφωνα με την εισαγγελέα, «σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης την μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα».

Οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με την εισαγγελέα- επέστρεψαν στο σπίτι για να καθαρίσουν το φορτηγάκι, το σπίτι και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελένη Τοπαλούδη για να ξεφορτωθούν τα πράγματα της. Όμως πολλά κόλλησαν στη βλάστηση γιατί ο γκρεμός δεν ήταν κάθετος.

«Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα» ξεκαθάρισε η εισαγγελική λειτουργός και συμπλήρωσε ότι η Ελένη Τοπαλούδη, παρά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων «ήξερε ότι απλώς πηγαίνει για σουβλάκια, ήταν απλά ντυμένη και αν ήθελε να κάνει τρίο θα το έκανε στο σπίτι της, δεν ήταν ανάγκη να πάει σε άλλο σπίτι».

Τα σκισμένα ρούχα της Ελένης καταδεικνύουν την υπέρμετρη πάλη που προηγήθηκε κατά την εισαγγελέα, η οποία πρόσθεσε πως «αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βούληση θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε».

Καταλήγοντας η εισαγγελέας ανέφερε: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού».

Σχετικά με τον ισχυρισμό για άρση του καταλογισμού του εγκλήματος στον Ροδίτη κατηγορούμενο η εισαγγελέας ανέφερε: «Δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντιλήφθηκαν τις πράξεις τους ή είχαν μειωμένη ικανότητα αντίληψης. Ο ψυχίατρος που εξέτασε τους κατηγορουμένους αμέσως μετά τη σύλληψη, δεν διαπίστωσε ψυχοπαθολογίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Τοπαλούδη: Οι κατηγορούμενοι ρίχνουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη