Ρούλα Πισπιρίγκου: Η νέα προθεσμία και τα επόμενα βήματα

Πάτρα: Μέχρι τις 20 Ιουλίου αναμένεται να μπει μια άνω τέλεια στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και το σκέλος που αφορά στους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της Ίριδας και Μαλένας Δασκαλάκη.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Η νέα προθεσμία και τα επόμενα βήματα
Νέα προθεσμία για την Ρούλα Πισπιρίγκου
INTIME
4'

Η 33χρονη, που βρίσκεται ήδη στον Κορυδαλλό προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, επρόκειτο να δώσει εξηγήσεις την Παρασκευή στους αστυνομικούς για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της. Ωστόσο, ζήτησε κι έλαβε νέα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει κατάλληλα τις εγγραφές εξηγήσεις της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί ως ύποπτη από τους εισαγγελείς Απόστολο Ανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο και -όπως όλα δείχνουν- έχει επιλέξει να δώσει εγγραφές εξηγήσεις. Στις 30 Ιουνίου, ένα κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών την επισκέφτηκε στον Κορυδαλλό για να της επιδώσει την κλήση, μετά την εισαγγελική παραγγελία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρχικό σενάριο ήθελε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να επιθυμεί να δεχτεί ερωτήσεις, ωστόσο φαίνεται πως τελικά οι εξηγήσεις τις θα είναι έγγραφες στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών. Σημειώνεται, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή τη στιγμή δεν είναι κατηγορούμενη για τους θανάτους Μαλενας και Ίριδας, αλλά ύποπτη. Μόλις δώσει τις εξηγήσεις της, ο φάκελος θα σταλεί στους δυο εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, οι οποίοι θα μελετήσουν προκειμένου να καταλήξουν στο επόμενο βήμα.

Από την στιγμή που θα λάβουν τις εξηγήσεις της 33χρονης, αναμένεται να χρειαστούν 1-3 ημέρες για να οδηγηθούν στην επόμενη κίνηση. Σε περίπτωση που κρίνουν ότι πρέπει να της ασκηθεί δίωξη για τους δυο θανάτους των παιδιών της, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε ανακριτή -διαφορετικό από εκείνον στον οποίο χρεώθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας- ο οποίος θα την καλέσει σε απολογία. Η κατηγορούμενη πλέον Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί, η οποία δε θα ξεπερνά τις 5 ημέρες. Μόλις εμφανιστεί και απολογηθεί, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση, δηλαδή το εάν πρέπει αλλά και αν είναι επιτρεπτό νομικά να της επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση.

Τι θα αναφέρουν οι γραπτές εξηγήσεις

Αυτές τις ημέρες η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον συνήγορό της Όθωνα Παπαδόπουλο προετοιμάζουν τις εγγραφές εξηγήσεις της, στις οποίες θα αρνηθεί πλήρως οποιοδήποτε ρόλο στο θάνατο των παιδιών της.

Μάλιστα, αναμένεται να αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που κάνουν λόγο για βίαιο, ασφυκτικό θάνατο των παιδιών και να επιμείνει ότι οι θάνατοι προήλθαν από παθολογικά αίτια. «Το σημείωμα θα περιλαμβάνει πλήρες ιστορικό της έγγαμης ζωής τους ζευγαριού από την αρχή έως σήμερα» είπε μεταξύ άλλων ο Όθωνας Παπαδοπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή του Ant1. Υπογράμμισε δε, πως «το μόνο στοιχείο που παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια είναι το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα, όλα τα άλλα στοιχεία δείχνουν θάνατο από φυσικά αίτια. Υπάρχουν ιατροδικαστές που διατυπώνουν διαφορετική επιστημονική άποψη από το νέο πόρισμα όμως δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους, γιατί δεν θέλουν τον διασυρμό».

Όπως γίνεται φανερό, αυτή η διαφωνία στα πορίσματα των ιατροδικαστών θα αποτελέσει όπλο στη φαρέτρα της 33χρονης. «Δεν υπάρχουν επιστημονικές διαφωνίες για τα αίτια του θανάτου των παιδιών, ενώ η δίκη θα μετατραπεί σε ιατροδικαστικό ντέρμπι» σημείωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στα επιχειρήματα της 33χρονης κατηγορουμένης αναμένεται να ενταχθεί και η κατάθεση της ιατροδικαστή Χριστίνας Τσάκωνα. «Εν κατακλείδι θα ήθελα να αναφέρω ότι όλες οι πληροφορίες οι οποίες μου εδόθησαν από το νοσοκομείο και την παραγγέλλουσα αρχή, ήτοι θάνατος παθολογικής αιτιολογίας, ήταν συμβατές με τα δικά μου ευρήματα όπως αυτά προέκυψαν από τις διενεργηθείσες εξετάσεις» αναφέρει στην κατάθεση της και συμπληρώνει: «Τα δικά μου ευρήματα βασίζονται στην παθολογο-ανατομική και τοξικολογική εξέταση και μόνο. Για το τι μπορεί να έχει συμβεί ή ποια η κατάσταση της ασθενούς πριν τον θάνατο εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αν λάβουμε υπόψη όσα μου αναφέρατε, την προγενέστερη δηλαδή καλή κλινική εικόνα του παιδιού και όλα τα υπόλοιπα που μου λέτε αλλά και τα αποτελέσματα της παθολογο-ανατομικής εξέτασης, σαφώς και δίνεται η εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν ήταν χρόνιο, αλλά προέκυψε κάτι το οξύ».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή