Κούγιας για δικηγόρους υπόθεσης 12χρονης: Αγγίζει τα όρια της απιστίας

Νέα παρέμβαση του Αλέξη Κούγια σχετικά με τους εμπλεκόμενους δικηγόρους στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια.

Μήνυμα στους εμπλεκόμενους με την υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια, δικηγόρους, στέλνει με ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου, ο Αλέξης Κούγιας.

«Όταν αναλαμβάνουμε συνειδητά την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου απαγορεύεται, γιατί αυτό αγγίζει τα όρια της απιστίας δικηγόρου, να επιφυλασσόμεθα στο εάν θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον εντολέα ή την εντολέα μας από τα όσα θα προκύψουν πιθανώς με την πρόοδο του ανακριτικού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Άγνωστο σε ποιον από τους εμπλεκόμενους δικηγόρους κατευθύνεται τα «βέλη» του ο Αλέξης Κούγιας. Κι αυτό καθώς τόσο ο δικηγόρος του 53χρονου, έχει αναφέρει στη δήλωσή του ότι του επιβλήθηκε από την ανακρίτρια να τον εκπροσωπήσει αν και είχε αρνηθεί, ενώ και ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε την επιφύλαξή του σχετικά με το αν θα αναλάβει την υπόθεση από την πλευρά της μητέρας της 12χρονης, κάνοντας δηλώσεις έξω από τη ΓΑΔΑ

Ο Αλέξης Κούγιας, αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Κύριοι συνάδελφοι, νεαροί και μη, μετά από σχεδόν 50 χρόνια μάχιμης ποινικής δικηγορίας σε όλα τα δικαστήρια της Ελλάδος από τον Έβρο μέχρι την Ιεράπετρα της Κρήτης, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ο ποινικολόγος είναι μια ιδιαίτερα τιμητική, αλλά δύσκολη επιστημονική και δικηγορική επιλογή, την οποία πρέπει να υπηρετούμε με απόλυτη συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης, νομική επάρκεια και σεβασμό στο λειτουργηματικό μας ρόλο.

Όταν αναλαμβάνουμε συνειδητά την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου απαγορεύεται, γιατί αυτό αγγίζει τα όρια της απιστίας δικηγόρου, να επιφυλασσόμεθα στο εάν θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον εντολέα ή την εντολέα μας από τα όσα θα προκύψουν πιθανώς με την πρόοδο του ανακριτικού έργου.

Ο ποινικολόγος όταν αναλαμβάνει μια υπόθεση, όσο και αντιπαθής στην κοινωνία να είναι αυτή, ουδέποτε παραιτείται και απομακρύνεται από την υπόθεση, αλλά αυτό το κάνει μόνο εάν τον αντικαταστήσουν ή τον προσβάλλουν σαν προσωπικότητα θεωρώντας τον ανεπαρκή».

Σχετικές ειδήσεις

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια - Συνελήφθη και ο πατέρας της

Γιαγιά 12χρονης: Δεν πήρε τα 10.000 και τη συλλάβανε για 20 ευρώ;

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα