Αναβίωσε στον Άρειο Πάγο η δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη

Συζητήθηκε η αναίρεση που είχε ασκήσει ηεισαγγελία του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της δολοφονίας της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη το 2006 από τον 55χρονο σήμερα σύζυγο της Κώστα Λεμενιτάκη, πρώην υποψήφιο βουλευτή με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο.

Αναβίωσε στον Άρειο Πάγο η δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη
1'

Η αίτηση αναίρεσης ασκήθηκε ως προς το σκέλος της απόφασης που αφορά στο ελαφρυντικό που χορηγήθηκε στο δράστη της στυγερής δολοφονίας, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται, ότι σε πρώτο βαθμό ο δράστης είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, ενώ σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε μετά τη χορήγηση του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς σε οκτώ χρόνια και αναμένεται το επόμενο διάστημα να βρεθεί εκτός φυλακής.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, πρότεινε σήμερα κατά τη συζήτηση στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον σύζυγο του θύματος, ενώ με την ίδια πρόταση ζήτησε την απόρριψη της αίτησης αναιρέσως που κατέθεσε ο καταδικασθέντας χαρακτηρίζοντας όλους τους προβαλλόμενους λόγους για ακυρότητα της διαδικασίας ως αβάσιμους.

«Είναι προφανές ότι ο κατηγορούμενος προσπαθεί να σας μετατρέψει σε δικαστήριο ουσίας η απόφαση είναι απολύτως αιτιολογημένη» σημείωσε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κλειώ Παπαπαντολέων. Αντιθέτως, για υπόθεση που σε άλλο κράτος δεν θα είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη έκανε λόγο ο συνήγορος του Κώστα Λεμενιτάκη.

Ο Άρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή