ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΘΥΜΑΤΟΣ
Με 16 χρόνια κάθειρξη τιμωρήθηκε ο 27χρονος οδηγός για τον θάνατο της Έμμας - Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος
Ένοχος για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας στη Θεσσαλονίκη κρίθηκε ο 27χρονος οδηγός, χωρίς μάλιστα να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
Ο 21χρονος οδηγός αλβανικής καταγωγής που στέρησε τη ζωή στην 27χρονη Έμμα, στο τροχαίο δυστύχημα στην Καμάρα Θεσσαλονίκης, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλες τις πράξεις, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 16,5 ετών.
Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκριναν ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια, ενώ απέρριψαν το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκε, μέσω του συνηγόρου του.
Την ενοχή του για το σύνολο των παραπάνω πράξεων με απόρριψη ελαφρυντικού είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της Έδρας.
Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.
«Η Εμμανουέλα δικαιώθηκε σήμερα, ένα χρόνο από την ημέρα της κηδείας της» δήλωσε στους δημοσιογράφους η μητέρα της θανούσας, ενώ ο πατέρας είπε «η απόφαση αυτή δεν φέρνει πίσω το παιδί μας αλλά στέλνει κι ένα μήνυμα, μετά την καταδίκη του δολοφόνου του παιδιού μας. Στέλνει κι ένα μήνυμα σε όσους είναι εκεί έξω και νομίζουν ότι ο δρόμος είναι πίστα». Στα χέρια του κρατούσε ένα κεράκι που είχε μαζί της η Έμμα, όταν παρασύρθηκε από το όχημα, πηγαίνοντας να γιορτάσει τα γενέθλια μιας φίλης της.
Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελικής λειτουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος οδηγός έτρεχε πάνω από το νόμιμο όριο ταχύτητας, αλλιώς -όπως είπε- δεν θα εκσφενδόνιζε την πεζή στο αέρα. «Δεν έτρεχε ούτε με 104 χλμ/ώρα (σ.σ. όπως εκτίμησε ο πραγματογνώμονας) αλλά ούτε με 55 χλμ/ώρα (σ.σ. σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο). Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η ταχύτητα ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες» σημείωσε.
Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας στάθηκε επίσης στην απόφαση των γονιών της Έμμας να δωρίσουν τα ζωτικά της όργανα μετά τον θάνατό της. «Ήταν πολυτραυματίας, κατέληξε μετά από πέντε μέρες. Οι γονείς, παρά τον πόνο τους, βρήκαν τη δύναμη να προσφέρουν ζωή σε άλλους ανθρώπους που είχαν ανάγκη, δωρίζοντας τα ζωτικά της όργανα» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της εισαγγελέως.
Η παραπάνω αναφορά, σε συνδυασμό με άλλες αναφορές για τη ζωή της Έμμας, προκάλεσαν συγκινησιακή φόρτιση στους γονείς, που ξέσπασαν σε δάκρυα.