Πισπιρίγκου - Εισαγγελέας: «Η κατηγορούμενη δηλητηρίαζε την ψυχολογία του παιδιού της»
Φτάνοντας στην ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, η εισαγγελέας περιέγραψε ότι το πρωί της 11ης Απριλίου η μικρή Τζωρτζίνα ήταν σε καλή γενική κατάσταση, με εξαίρεση μια μικρή δυσκοιλιότητα.
«Κανένας εκείνη την ημέρα δεν είπε ότι το παιδί είχε κάτι, ούτε η μητέρα ούτε ο πατέρας. Περίπου στις 3 το μεσημέριεπέστρεψε η κατηγορούμενη να μείνει με το παιδί. Στις 6 το απόγευμα ακούστηκε το κουδούνι από το θάλαμο. Τη στιγμή που η Τζωρτζίνα είχε χάσει τις αισθήσεις της η κατηγορούμενη μιλούσε στο τηλέφωνο. Είδε το παιδί να ανασηκώνεται, να βγάζει ένα ρόγχο και χτυπούσε το κουδούνι. Πήγε στο γραφειο των γιατρών δίχως να φωνάξει, δίχως να κάνει φασαρία και ανακοινώνει απλώς πως χτυπάει το οξύμετρο. Τη σοβαρότητα της κατάστασης κατάλαβαν οι γιατροί μόλις είδαν τη νοσηλεύτρια να βγαίνει έντρομη».
Για το ζήτημα της έγκαιρης ή μη έλευσης του αναισθησιολόγου Χασαποπουλου, η εισαγγελέας αφήνοντας αιχμές για όσα έχει υποστηρίξει η πλευρά της κατηγορούμενης, ανέφερε: «τι σημασία έχει αυτό; Ο κ. Χασαπόπουλος το παιδί το επανέφερε! Γνωρίζουμε τι ώρα ενημερώθηκε ακριβώς και τι ώρα ο Δασκαλάκης; Γνωρίζουμε αν ένας από τους δυο ενημερώθηκε πιο νωρίς; Η κατηγορούμενη δε θυμάται χρόνους… το παιδί ήταν εντός του νοσοκομείου. Υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό να ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ. Ο αναισθησιολόγος βρήκε ένα παιδί νεκρό. Ο Χασαπόπουλος είπε ότι βρήκε αρκετό σάλιο που εμπόδιζε την ανάνηψη γεγονός που του φάνηκε ανεξήγητο».
Ξέσπασμα για Κούγια
Μάλιστα, με ιδιαίτερη ένταση ξέσπασε αναφερόμενη στην επίθεση του συνηγόρου της 35χρονης Αλέξη Κούγια που είχε επιτεθεί στον αναισθησιολόγο επειδή έκανε προσπάθεια ανάνηψης 50 λεπτών: «Αλίμονο στην κοινωνία μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν την ανάνηψη γιατί δεν θα είναι τέλειοι άνθρωποι! Ποιος θα το κρίνει αυτό;! Ποιος θα κρίνει αν οι άνθρωποι ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Και η κατηγορούμενη είπε πως ήθελε πίσω το παιδί της και δεν την ένοιαζε. Πως κρίνουμε και πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο; Πως είναι δυνατό να λέγεται αυτό; Εγώ τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο!» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι ευτύχημα που επανήλθε η μικρή Τζωρτζίνα. Ο κ. Χασαπόπουλος απέδειξε ότι ήταν ένας γιατρός και άνθρωπος με Α κεφάλαιο».
Αναφορά στη σχέση του ζευγαριού κατά την διάρκεια της περιπέτειας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, η εισαγγελέας σημείωσε πως η κατηγορούμενη «είχε το νου της στον κ. Δασκαλάκη κι αν δηλώνει παντρεμένος, αν φοράει τη βέρα του και τέτοιου είδους ζητήματα. Το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο, έχει χάσει δυο παιδιά και κάνει αναρτήσεις στα social media. Μαγνητοφώνησε το παιδί της στις 8 Απριλίου το πρωί; Για ποιο λόγο; Λέει στο παιδί της που νοσηλεύεται να μη λέει ψέμματα στο μπαμπά της ότι θέλει να τον δει γιατί τη φέρνει σε δύσκολη θέση! Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πετάγονταν στον ύπνο του; Είναι δυνατόν μια μητέρα να λέει αυτά τα πράγματα στο παιδί της;!».
Αιχμές άφησε και για το τηλεφώνημα στο δικηγόρο της αντί του Μάνου Δασκαλάκη μόλις το παιδί μπήκε στο Καραμανδάνειο. «Είναι δυνατό να μη πάρεις αμέσως τον πατέρα του παιδιού σου ότι μπήκε στο νοσοκομείο; Να παίρνεις το δικηγόρο σου πρώτα; Υποτίθεται τρόμαξε τόσο πολύ που έφυγαν όπως ήταν από το σπίτι! Μετά από λίγο έφυγε να πάρει ρούχα! Το παιδί νοσηλευόταν και κάθισε η θεία και όχι ο πατέρας! Σε ποια ζυγαριά μπαίνουν αυτά τα δυο; Πως επιλέγουμε δηλαδή τη θεία αντί του πατέρα; Τι θα λέγαμε μετά αν πάθαινε κάτι το παιδί; Η μητέρα πήγε να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, ο πατέρας είναι έξω γιατί δεν τον θέλει το παιδί και είναι μέσα η θεία;».
Διαβάζοντας μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου που απειλούσε τον Μανό Δασκαλάκη ότι θα πει στο παιδί για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, η εισαγγελέας είπε: «ρωτάμε γιατί η Τζωρτζίνα δεν ήθελε τον πατέρα της εκείνη την ημέρα; ΕΙΝΑΙ ένα παιδί που έχει χάσει δυο αδέρφια, που η μάνα του του έχει πει τέτοια πράγματα, που έχει ζήσει ένταση και έχει πλαντάξει στο κλάμα! Το είχε δηλητηριάσει το παιδί! Ρωτάμε γιατί ήταν σε αυτή την ψυχολογική κατάσταση;».
Μάλιστα, ανέγνωσε μήνυμα του Δασκαλάκη προς την Πισπιρίγκου στο οποίο της γράφει: «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια;». Όπως είπε η εισαγγελέας, η κατηγορούμενη δεν απάντησε, αλλά το μήνυμα ήταν σοκαριστικό. «Τι εννοεί ο κύριος Δασκαλάκης; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα! Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το μήνυμα! Γιατί δεν τον πήρε να τον βρίσει;».
Από την εικόνα του παιδιού μετά το επεισόδιο της Κυριακής η κατηγορούμενη - σύμφωνα με την εισαγγελέα- είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης. «Ή την είχε αντιληφθεί, γιατί είδε και ένα τίναγμα όπως στη Μαλένα και δεν την νοιάζει, ή δεν την αντιλήφθηκε» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Η κυρία κατηγορούμενη δεν ακούστηκε! Δεν την άκουσε κανείς! Οι γιατροί είπαν ότι έλειπε το ρινικό οξυγόνο από τη μύτη του παιδιού. Εκείνη είπε ότι μπορεί να μετακινήθηκε από το τράνταγμα. Πριν βγει από το δωμάτιο γυρίζει στο παιδί της να δει αν έχει το οξυγόνο; Όχι δε γυρίζει. Πηγαίνει στο γραφείο των γιατρών και το παιδί είναι μόνο του. Δεν είχε τη μαμά του να το αγκαλιάσει, να το κουνήσει, κάτι! Μας είπε ιατρικές πράξεις δεν κάνω, αλλά δεν ούρλιαξε, δεν έκανε τίποτα!».
Κατά την εισαγγελέα, η κλινική εικόνα του παιδιού όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, εξηγεί πως συνέβησαν τα πράγματα. «Αν η κατηγορούμενη είχε ειδοποιήσει τους γιατρούς εγκαίρως το παιδί δεν θα είχε εμφανίσει το εγκεφαλικό οίδημα που εμφανίστηκε μετά από 3 ημέρες. Εμείς δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς κατέρρευσε η μικρή Τζωρτζίνα γιατί η περιγραφή της κατηγορούμενης δε συνάδει με πρόωρα συμπτώματα ανακοπής. Όπως είπε ο κ. Χασαπόπουλος «πολλή θεατρική περιγραφή»» είπε η εισαγγελέας.