Λαμία: Εισαγγελική έρευνα για τη φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα γεύματα

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της επιχείρησης, που μέσα σε λίγες ώρες έγινε στάχτη. 
In Time

Παραγγελία για διερεύνηση του περιστατικού πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στη Λαμία έστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλινη προς την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά» αναφέρεται στην παραγγελία της κυρίας Αδειλινη.

Η πυρκαγιά στις εγκατάστασεις της «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ GROUP A.E.» ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της επιχείρησης, που μέσα σε λίγες ώρες έγινε στάχτη.

Το εν λόγω εργοστάσιο βρέθηκε στο επίκεντρο τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου και αφότου είχαν καταναλώσει φαγητό, το οποίο είχε παρασκευασθεί εκεί, για τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης εκδήλωσαν αρκετά παιδιά, από το συγκεκριμένο φαγητό, ωστόσο δεν έφτασαν όλα στο νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.