Ευρω-χαστούκι στα ελληνικά δικαστήρια για τις ψευδείς γνωματεύσεις της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στόματα άνοιξαν, και άνοιξαν για τα καλά. Αυτό που δεν κατάφερε να «δει» η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες Αρχές επί σειρά ετών, το ανακάλυψαν η δημοσιογραφική έρευνα και το Newsbomb.gr, αφού έπειτα από τα ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου σχετικά με τη δυσώδη υπόθεση της σωρείας ψευδών γνωματεύσεων, από ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. κατά γονέων, σε περιπτώσεις αντιδικίας με τον/την πρώην σύζυγο.
Ευρω-χαστούκι στα ελληνικά δικαστήρια για τις ψευδείς γνωματεύσεις της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ.
8'

Οι υποθέσεις είναι τόσο πολλές και οι ασύδοτες πρακτικές της ψυχολόγου και πιθανότατα ενός ολόκληρου κυκλώματος που την υποστηρίζει, τόσο απροκάλυπτες, που όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων, με οδυνηρές συνέπειες για ολόκληρες οικογένειες και, κυρίως, δεκάδες μικρά παιδιά που τραυματίζονται ψυχικά σε σοβαρό και δυστυχώς,σε κάποιες περιπτώσεις, μη αναστρέψιμες, όπως προκύπτει, βαθμό.

Από την άλλη, αθώοι άνθρωποι -με τελεσίδικες αποφάσεις- σέρνονται επί σειρά ετών στα δικαστήρια, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι... δεν ασελγούν ή κακοποιούν σεξουαλικά τα ίδια τους τα παιδιά, παρά αυτή η κατηγορία αποτελεί μια ανήθικη συκοφαντία από τον/την πρώην τους, ενορχηστρωμένη από τη συγκεκριμένη ψυχολόγο.

Δεκάδες καταγγελίες για τις πρακτικές αυτές έχουν φθάσει στο Newsbomb.gr, όλες με κοινή συνισταμένη τις κατασκευασμένες γνωματεύσεις, κατά παραγγελία όπως προκύπτει, που προκαλούν τελικά όλη αυτή την ανθρώπινη δυστυχία.

Θυμίζεται, ότι η εν λόγω ένστολη ψυχολόγος τέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε διαθεσιμότητα, κι ενώ είναι σε εξέλιξη εις βάρος της δύο έρευνες, η μία ποινική και η άλλη πειθαρχική, ενώ σύντομα αναμένονται τα πορίσματά τους και πιθανότατα η άσκηση συγκεκριμένων διώξεων.

Από τις συνομιλίες της, δε, έπειτα από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου που αποφάσιε ο Εισαγγελέας και επιτέλεσε το Εσωτερικών Υποθέσεων, προκύπτει η άμεση ή έμμεση εμπλοκή κι άλλων παραγόντων, κυρίως δικηγόρων, ακόμα όμως και δικαστών αλλά και άλλων ψυχολόγων.

Ενδεικτικά το Newsbomb.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας ακόμη μια υπόθεση, στην οποία μάλιστα έχουμε εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και μάλιστα καταδίκη της χώρας μας για «παραβίαση των δικαιωμάτων της σχέσης γονέα με τέκνο»!

Η υπόθεση κατέληξε στο Ευρωπαϊκή Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή του πατέρα τον περασμένο Φεβρουάριο, συγκεκριμένα για παραβιαση των δικαιωμάτων του παιδιού από τα ελληνικά δικαστήρια, δηλαδή για την παραβίαση των δικαιωμάτων της σχέσης γονέα με τέκνο, τόσο λόγω της μεγάλης διαρκείας για την έκδοση απόφασης της επιμέλειας (Νοέμβριο 2014 - Φεβρουάριο 2023) όσο και για το γεγονός ότι δεν εισακούστηκε η βούληση του παιδιού που από το 2017, δηλώνει ότι θέλει να μείνει με τον πατέρα του αλλά τα δικαστήρια (στηριζόμενα στις ψευδεις γνωματεύσεις της ψυχολόγου) δεν δέχθηκαν να ανατεθεί η επιμέλεια στον πατέρα αλλά να παραμείνει στη μητέρα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή, πρότεινε στο ελληνικό κράτος να καταβάλλει αποζημίωση ηθικής βλάβης 4.000 ευρώ στον πατέρα και εάν ο πατέρας δεχόταν τον συμβιβασμό, θα εκδίδονταν η απόφαση για την καταδίκη της Ελλάδας με το άνω ποσό. Ο πατέρας όμως δεν δέχθηκε τον συμβιβασμό και ζήτησε να κριθεί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο με τριμελή σύνθεση.

Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί με επίσπευση της διαδικασίας, καθώς όπως έχει ήδη αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, από όμοια υπόθεση που έχει κριθεί και έχει τιμωρηθεί η χώρα μας, παρατίθεται κι άλλη απόφαση στην οποία είχε δικαιωθεί ο πατέρας! Εντός των επόμενων 50 ημερών αναμένεται η απόφαση.

Η αιτία για αυτό αλλά και η ουσία της υπόθεσης, είναι η... γνωστή.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα στον εισαγγελέα ο πατέρας-θύμα που έχει χάσει την επιμέλεια του γιου του με βάση τις γνωστές γνωματεύσεις, ενώ το ανήλικο τέκνο του στα 17 του πια, θέλει να βλέπει μόνο τον ίδιο, γίνονται συγκεκριμένες αναφορές που προκαλούν... οργή.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις και τις συνομιλίες, η δικηγόρος της μητέρας και πρώην συζύγου, στις 24/9/2023 «παραγγέλνει» γνωματεύσεις με συγκεκριμένες ημερομηνίες: «Γράψε ότι έκανε συνεδρίες 3 και 5 Σεπτεμβρίου, ένα δίωρο», πλην όμως η γνωμάτευση έγραφε ημερομηνία 18/9/2023.

Επίσης, προκύπτει η «φιλική σχέση» της δικαστή - που το 2017 έδωσε την επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα - με την εν λόγω ψυχολόγο!

Το παιδί, σχεδόν ενήλικο σήμερα, σε όλους τους τόνους διατρανώνει ότι θέλει να ζήσει με τον πατέρα του, ενώ στις καταθέσεις αναφέρει κι άλλα... ενδιαφέροντα.

Ο πατέρας-θύμα αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημα:

«Η πρόεδρος πρωτοδικών που δίκασε τις αγωγές της επιμέλειας, προέκυψε χρόνια αργότερα, ότι, τυγχάνει προσωπική φίλη της (σ.σ. ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ.). Και το πληροφορήθηκα αυτό κατά το έτος 2022 όταν η ίδια η άνω πρόεδρος, μετείχε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών όπου εισήχθη για κρίση η ποινική δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος της πρώην συζύγου μου για σωματικές βλάβες σε βάρος του ανηλίκου τέκνου μας και τότε, η ίδια πρόεδρος υπέβαλλε αίτηση αυτοεξαίρεσης με την αιτιολογία «ότι τυγχάνει προσωπική φίλη της (...) που παρακολουθεί το ανήλικο τέκνο».

Η ίδια πρόεδρος που δίκασε τις αντίθετες αγωγές της επιμέλειας του τέκνου μας και άκουσε το ανήλικο να της εκφράζει ότι «επιθυμεί να αναλάβω εγώ την επιμέλεια του», ΔΕΝ αυτοεξαιρέθηκε κατά το έτος 2017 (που ήδη η ... έκανε συνεδρίες στον ανήλικο υιό μας)».

Όπως αναφέρεται επίσης, η ψυχολόγος πίεζε το ανήλικο παιδί να... αλλάξει γνώμη και να προτιμήσει τη μητέρα από τον πατέρα! «Η ... υπέβαλλε το ανήλικο σε συνεδρίες κατά τις οποίες «με κατηγορούσε ενώπιον του ανηλίκου τέκνου μου, πίεζε το ανήλικο τέκνο και εκφόβιζε αυτό» προκαλώντας στενοχώρια στο ανήλικο τέκνο μας που εκμυστηρεύονταν τα όσα του ανέφερε η ... κατά τις ελάχιστες συνεδρίες κατά τις οποίες ο σκοπός ήταν ένας «να μεταβάλλει γνώμη ο ... για τον πατέρα του ώστε να μην αναλάβω εγώ την επιμέλεια του..»

«Στενοχωριέται όταν η μητέρα του τον πηγαίνει στην ψυχολόγο διότι η ψυχολόγος λέει κακά πράγματα για τον πατέρα μου…ενώ ο πατέρας μου δεν λέει κακά πράγματα για εκείνη…», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει:

Από τότε ο υιός μου κλείσθηκε στον εαυτό του και άρχισε να μου λέει «μπαμπά, φοβάμαι για σένα…, θέλουν να σε βάλουν στη φυλακή…» διότι με αυτές τις απειλές εκφόβιζαν το ανήλικο τέκνο μου η ... και η πρώην σύζυγός μου, λέγοντας στο ανήλικο τέκνο μου «μην πεις στον δικαστή ότι θέλεις να μείνεις με τον μπαμπά σου γιατί τον μπαμπά σου θα τον βάλουν στη φυλακή…, ότι δεν είναι αδέλφια σου τα παιδιά του πατέρα σου από τον πρώτο γάμο σου και ότι ο μοναδικός αδελφός σου είναι ο Π. που είναι τέκνο της μητέρας σου….» .

Ο καταγγέλων, με την υπόθεση του να βρίσκεται πια στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, επισημαίνει ότι η ψυχολόγος δεν τον γνωρίζει, αφού δεν έχει κάνει καμία συνεδρία μαζί της!

Παρόλα αυτά, «προέβη σε σύνταξη δεκάδων εκθέσεων όπου με καταγράφει και αναφέρει για εμέ σωρεία ψευδών, με περιγράφει στις εκθέσεις ως άτομο «ψυχικά διαταραγμένο» αναφέροντας για εμένα «γεγονότα και πράγματα» που αποτελούσαν επινοήματα της ιδίας της ... και της πρώην συζύγου μου, καταγράφοντας στις ψευδείς γνωματεύσεις της «γεγονότα» που ουδέποτε συνέβησαν, με απώτερο σκοπό να «κριθώ ακατάλληλος για την επιμέλεια».

«Η ... εντελώς αντιδεοντολογικά και παρανόμως, καταγράφει στις εκθέσεις της αναληθή γεγονότα, υπερβαίνοντας τον ρόλο της ψυχολόγου, συμπεριφερόμενη ως μάρτυρας της πρώην συζύγου μου (και εντολέως της), έτσι ώστε, οι εκθέσεις της να αποτελούν ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ – ΨΕΥΔΕΙΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ διά των οποίων ασκήθηκε αφόρητη ψυχική και ψυχολογική πίεση στον ανήλικο, προκαλώντας σοβαρότατη βλάβη και ΨΥΧΙΚΟ ΠΟΝΟ στο τέκνο μας».

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στον υπολογιστή της ψυχολόγου - ο οποίος κατασχέθηκε προ μηνών κι όταν ξεκίνησε η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων - βρέθηκαν «δικόγραφα της πρώην συζύγου μου κατά εμού, ήτοι, δικόγραφα που προσκόμισε στα δικαστήρια η πρώην σύζυγός μου και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ Η-Υ της ..., εκ του στοιχείου όμως αυτού, επί πλέον, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΕΊΠΕΤΑΙ ΚΑΜΊΑ ΑΜΦΙΒΟΛΊΑ για την ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ τέλεση των άδικων πράξεων σε βάρος μου και σε βάρος του ανηλίκου τέκνου».

Στο υπόμνημά του ο πατέρας καταλήγει:

«Επειδή οι διερευνώμενες πράξεις της ... ΚΑΙ σε βάρος μου αλλά ΚΑΙ και σε βάρος του ανηλίκου τέκνου μου είναι πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες (ψευδείς εκθέσεις και ψευδείς γνωματεύσεις, ψευδή κατάθεση, ψυχική βλάβη και ψυχικό πόσο ανηλίκου κ.λπ. διερευνώμενες πράξεις), υποβάλλω το παρόν υπόμνημα και αιτούμαι όπως εξεταστώ και ενόρκως ως μάρτυρας στην υπό κρίση δικογραφία, ΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ, την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της ... και κατά όλων των άλλων συνεργών και ηθικών αυτουργών της ανωτέρω».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή