Κιβωτός - Μητέρα θύματος: «Είπα στον πατέρα Αντώνιο τι συμβαίνει στη δομή και ήταν ειρωνικός»

Την τραυματική εμπειρία του παιδιού της στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου περιέγραψε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η μητέρα ενός από τα φερόμενα ως θύματα στην υπόθεση κακοποιήσεων εντός των δομών της οργάνωσης.

Κιβωτός - Μητέρα θύματος: «Είπα στον πατέρα Αντώνιο τι συμβαίνει στη δομή και ήταν ειρωνικός»
3'

«Τα παιδιά ήταν κλειδωμένα. Καθένας ξεχωριστά σε κάθε δωμάτιο. Έκαναν να μιλήσουν μεταξύ τους για μήνες. Το πρωί τα έβγαζαν για δουλειά και πέντε η ώρα τα κλείδωναν. Ήταν 4 παιδιά. Αυτά τα παιδιά βασανίστηκαν εκεί μέσα. Δε μιλούσαν μεταξύ τους. Ήταν απομονωμένα. Έλεγαν πως έχουν κλέψει, πως έκαναν ναρκωτικά» κατέθεσε η μάρτυρας.

Όπως υποστήριξε, το παιδί της έμεινε «κλεισμένο και σε απομόνωση» για περίπου έξι μήνες, βγαίνοντας έξω μόνο για να κάνει εργασίες. «Το παιδί μου έμεινε κλεισμένο από Ιανουάριο μέχρι αρχές Ιουνίου.

Έχω τσακωθεί με όλους εκεί μέσα. Έχω δει χτυπήματα στα παιδιά. Σε ένα παιδί, τον Σ. έχω δει με μαυρισμένο ματι. Είπα στον Π. ότι θα τους κάνω καταγγελία και μου απάντησε πως το παιδί χτυπήθηκε μόνο του. Έχω δει τρία παιδιά με σημάδια. Ο γιος μου και άλλοι δυο».

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως οι υπεύθυνοι της δομής, όταν τους έλεγε πως θα κάνει καταγγελία για τος συμπεριφορές που δεχόταν το παιδί της, την απειλούσαν λέγοντας πως «τα παιδιά έχουν κάνει κάτι στην Καλαμάτα και θα τα στείλουν φυλακή για ανήλικους».

Αναφερόμενη σε όσα της έχει αποκαλύψει ο γιος της, κατέθεσε πως το παιδί φοβόταν έναν συγκεκριμένο εργαζόμενο της δομής.«Το παιδί μου φοβόταν να πάει με τον Π. και ο Π. τον έπιασε από το λαιμό. Ήρθε τρέχοντας σε εμένα κι έκλαιγε. Μου λέει «ας κάνουν ότι θέλουν, θα σηκωθώ να φύγω». Δε θέλει να τους βλέπει, ούτε να περνάει έξω από την Κιβωτό. Δεκαπέντε ημέρες δεν ήθελε να βγει από το σπίτι, έβλεπε μόνο τηλεόραση. Είχαν χτυπήσει το παιδί με σίδερο μέσα σε μια αποθήκη».

Εισαγγελέας: Πως επικοινωνούσατε στην Καλαμάτα;

Μάρτυρας: Του είχα πάρει κινητό αλλά μιλούσε πάντα όταν ήταν δίπλα τους. Όποτε γουστάρανε αυτοί.

Εισαγγελέας: Σας είπε το παιδί τι έκανε στην Καλαμάτα;

Μάρτυρας: Σκάψιμο, μάζευε πορτοκάλια, λάντζα. Πολλά….

Υποστ. Κατηγορίας: Ήξερε ο πατέρας Αντώνιος τι έκαναν στη δομή;

Μάρτυρας: Μια μέρα προσπάθησα να του πω τι έκανε ο Π. και του μίλησα. Μου φάνηκε κάπως…Σαν ειρωνικός… Έβλεπε τα κλειδωμένα δωμάτια, ήξερε τα πάντα. Αυτός εμένε στον τρίτο όροφο και τα παιδιά ήταν κλειδωμένα στο δεύτερο όροφο.

Υπεράσπιση: Έχουν περάσει 11.500 παιδιά, πως βασάνισαν μόνο το δικό σας κι άλλους 2-3 που λέτε; Γιατί τους έδειραν; Γιατί τους σταμάτησαν από το σχολείο; Τι κέρδιζαν;

Μάρτυρας: Κέρδιζαν ότι είχαν τσάμπα εργαζόμενους. Δεν ήθελαν να φέρουν κανονικούς εργαζόμενους και τους έβγαζαν τη δουλειά.

Υπεράσπιση: Στην Καλαμάτα ο γιος σας πουλούσε ναρκωτικά, έκλεψε μια γιαγιά… τα έχουν καταθέσει κάποια παιδιά, έχουν λόγο αυτά τα παιδιά να πουν ψέμματα;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω τι καταθέτει…

Υπεράσπιση: Για τον Τ. τι μάθατε;

Μάρτυρας: Ότι τον κλείδωναν κι αυτόν. Το είδα εγώ. Εκεί ήμουν.Υπεράσπιση: Αυτός λέει ότι δεν τον κλείδωναν.

Μάρτυρας: Μάλλον τον απείλησαν. Φοβούνται για τη ζωή τους.

Υπεράσπιση: Τι εννοείτε; Ότι θα τους σκοτώσουν οι κατηγορούμενοι;

Μάρτυρας: Φυσικά. Κι εγώ φοβάμαι μήπως συμβεί κάτι σε εμένα και το παιδί μου και μεψάχνετε αλλού.

«Ήθελα να κάνω καταγγελία αλλά έλεγα τόσο διάσημο ίδρυμα, τόσο διάσημος ο πάτερ…εμένα ποιος θα με ακούσει; Έκανε προσευχή να βγει από αλλού αυτή η καταγγελία» είπε κλείνοντας την κατάθεση της η μάρτυρας.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα