Ηλεία: Πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος των δικαστών που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ιδιαίτερη αιτιολογία για την αναστολή στην έκτιση της ποινής του 37χρονου μέχρι να δικαστεί από το εφετείο.  
Ηλεία: Πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος των δικαστών που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο
1'

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου που έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης από τη Ηλεία, όταν εκείνος καταδικάστηκε για βιασμό 14χρονου, ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωαννα Κλάπα.

Η ποινή που είχε επιβληθεί στον 37χρονο ήταν 9 έτη κάθειρξης το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης, αλλά το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή του αφήνοντας τον ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ιδιαίτερη αιτιολογία για την αναστολή στην έκτιση της ποινής του 37χρονου μέχρι να δικαστεί από το εφετείο.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Το εφετείο του 37χρονου είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη αναβλήθηκε επειδή δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο του διόρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η υποθεση έλαβε δεύτερη αναβολή αφού συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και δόθηκε δικάσιμος για τι 2025.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:19ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί