Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επιστρέφει στο εδώλιο ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας κάθεται ξανά στο εδώλιο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επιστρέφει στο εδώλιο ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
Intime news
1'

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας επιστρέφει για τρίτη φορά ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας για την υπόθεση της δολοφονίας του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008.

Ο Κορκονέας καλείται να δικαστεί για 4η φορά συνολικά και για 3η φορά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αφού ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή τη δεύτερη αναίρεση που ασκήθηκε σχετικά με την παροχή ελαφρυντικού και στέλνει πίσω στο Εφετείο ξανά την υπόθεση ως προς τη σκέλος αυτό.

Υπενθυμίζεται, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον ειδικό φρουρό με αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια και να μπορέσει να αποφυλακιστεί. Στην υπόθεση ασκήθηκε αναίρεση ως προς την παροχή ελαφρυντικού και γύρισε πάλι πίσω στο Εφετείο.

Ωστόσο, και τη δεύτερη φορά χορηγήθηκε το ελαφρυντικό από το ΜΟΕ της Λαμίας με αποτέλεσμα να ασκηθεί ξανά αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Η εξέλιξη αυτή φέρνει για τρίτη φορά τον Κορκονέα ενώπιον του ΜΟΕ Λαμίας, που καλείται να αποφανθεί για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού στο πρόσωπό του.

«Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά η απόφαση αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή