Folli Follie: Χωρίς αναστολή οι ποινές για τους Κουτσολιούτσους - Ποιοι πάνε στη φυλακή

Ένοχα για σειρά κακουργημάτων τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και 2 συνεργάτες

Δεν χορήγησε αναστολή το δικαστήριο στην εκτέλεση των ποινών στους Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτη Κουτσολιούτσου καθώς και Ιωάννη Μπεγιέτη, για το σκάνδαλο της Folli Follie. Η συνεργάτης αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ως εκ τούτου ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος οδηγείται στη φυλακή, ενώ στο σπίτι τους θα εκτίσουν την ποινή τους ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο δεν χορήγησε ανασταλτικό στην έφεσή τους, αλλά έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του ιδρυτή της Folli Follie και της συζύγου του να εκτίσουν την ποινή τους στην κατοικία τους λόγω ηλικίας.

O Ιωάννης Μπεγιέτης παραμένει καταζητούμενος, ενώ εφόσον συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Οι ποινές κάθειρξης

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης στους 5 εκ των 11 κατηγορουμένων που έκρινε ενόχους για το σκάνδαλο της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε τις εξής τελικές ποινές:

  • Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.
  • Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.
  • Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.
  • Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές:
  • Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Αθώοι κρίθηκαν και οι 11 κατηγορούμενοι από το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Folli Follie. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ενοχο τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Ένοχη για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος έπειτα από μετατροπή της κατηγορίας κρίθηκε η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για συγκρότησηκαι διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία, αλλά κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε αθώα από το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε αθώος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένοχος για πλαστογραφία άμεση συνεργεία στη. Απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης κρίθηκαν αθώοι από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδωθεί. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της. Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με αγόρευσης συνηγόρων επί ελαφρυντικών.

Σχετικές ειδήσεις