Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης με βραχιολάκι

Ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του ετοιμάζουν τα επιχειρήματα τους, προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους
Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης με βραχιολάκι
2'

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (20/6) , ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των περιοριστικών όρων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης ο δικηγόρος σύμφωνα με την διορία των 10 ημερών, η οποία προβλέπεται από τον νόμο.

Ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του ετοιμάζουν τα επιχειρήματα τους, προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλει εισαγγελέας και ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα να αιτηθεί αποφυλάκισης ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με «βραχιολάκι».

Οι σκέψεις του Λύτρα στη VIP πτέρυγα των φυλακών

Πλέον ο Απόστολος Λύτρας συνειδητοποιεί καθημερινά πως οι γέφυρες με την σύζυγό του έχουν κοπεί και πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο συμβιβασμού και συνεννόησης, ώστε οι δυο τους να μην βρεθούν αντιμέτωποι στα δικαστήρια. Αυτό αναμένεται να συμβεί σύντομα, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, η πολύκροτη υπόθεση θα εκδικαστεί κατά προτεραιότητα.

Στην παρούσα φάση για τον Απόστολο Λύτρα προέχει η αίτηση αποφυλάκισης και οι κινήσεις που θα κάνει σε περίπτωση που αυτή απορριφθεί.

Το πρωί η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, που μετά τον ξυλοδαρμό της νυν συζύγου του στέκεται στο πλευρό του, ζήτησε και πήρε αναβολή μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος της, η 37χρονη δικηγόρος.

Η υπόθεση αφορά στα όσα συνέβησαν στο σπίτι της συζύγου του Απόστολου Λύτρα όταν η πρώην γυναίκα μαζί με συνεργάτη του ποινικολόγου κι την κόρη τους πήγαν να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του ποινικολόγου.

Η σύζυγος του ποινικολόγου κατέθεσε σε βάρος της μήνυση και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απειλής. Όπως αναφέρθηκε το πρωί η 37χρονη είναι ακόμα ασθενής και δεν είναι σε θέση να καταθέσει.

Το αίτημα για αναβολή έγινε δεκτό από το δικαστήριο ενώ σε κάθε περίπτωση υπήρχε αντίστοιχο αίτημα και από την πλευρά της κατηγορούμενης, η οποία δεν ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα.

Οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση τρέχουν σε όλα τα επίπεδα, με τον Απόστολο Λύτρα να παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργάτες, τις κόρες και την πρώην γυναίκα του, λίγες ώρες πριν καταθέσει την αίτηση αποφυλάκισής του, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή