Ελεύθερη με εγγύηση η δικηγόρος που είχε καταγγείλει γνωστό ποινικολόγο για ενδοοικογενειακή βία

Στο απολογητικό της υπόμνημα η 43χρονη κάνει λόγο για μια εφήμερη ερωτική σχέση δύο περίπου μηνών από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2024 με τον 69χρονο ποινικολόγο
Ελεύθερη με εγγύηση η δικηγόρος που είχε καταγγείλει γνωστό ποινικολόγο για ενδοοικογενειακή βία
3'

Ελεύθερη με τον όρο απαγόρευσης συναναστροφής με τον 69χρονο ποινικολόγο και καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία της η 43χρονη ασκούμενη δικηγόρος, που έχει καταγγείλει τον γνωστό ποινικολόγο για ενδοοικογενειακή βία και βρέθηκε στη συνέχεια κατηγορούμενη όταν ο 69χρονος υπέβαλλε σε βάρος της μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στο απολογητικό της υπόμνημα η 43χρονη κάνει λόγο για μια εφήμερη ερωτική σχέση 2 περίπου μηνών από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2024 με τον 69χρονο ποινικολόγο.

Όπως υποστήριξε «την 28.04.2024 ο μηνυτής μεταξύ άλλων με χτύπησε και την ίδια μέρα αρμοδίως κατέθεσα έγκληση εις βάρος του και την επόμενη μέρα εξετάσθηκα από ιατροδικαστή. Ο ίδιος κατέθεσε εναντίον μου έγκληση μετά από παρεύλευση περίπου μισού μήνα, και μόνον όταν είχε ήδη πληροφορηθεί την δική μου έγκληση. Πριν από λίγες μέρες και (πιθανολογώ) με αφορμή άλλη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, έτερου ζεύγους δικηγόρων, και η δική μου υπόθεση απασχόλησε την δημοσιότητα, χωρίς εγώ να το επιδιώξω».

Όπως εξηγεί στο υπόμνημα της, «μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, πλήθος προσώπων, οικείων του μηνητή και φυσικά ο ίδιος, εκκίνησαν μια διαδικασία προκειμένου να παρουσιαστώ ως αναξιόπιστη, ψυχικά ασθενής, ότι καταθέτω αναλήθειες και γενικώς ότι δεν μπορεί η δική μου καταγγελία να έχει την ίδια βαρύτητα με την έτερη υπόθεση που απασχόλησε τα ΜΜΕ. Έτσι εκδόθηκαν δελτία τύπου που βρίθουν ψεμάτων, παρουσιάστηκαν σε εκπομπές μηνύματα που έχω ανταλλάξει με άλλο πρόσωπο – δηλαδή έπραξαν αυτό που με καταγγέλλουν αυτή τη στιγμή ότι έχω διαπράξει – και με πληροφορίες “δημοσιογραφικές” επιχειρήθηκε να κατασκευασθεί μια εικόνα, με μοναδικό σκοπό, την αποδόμηση της προσωπικότητας μου, ώστε στο επερχόμενο δικαστήριο, όπου ο μηνυτής μου θα είναι κατηγορούμενος και εγώ υποστηρίζουσα την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, να φανώ αναξιόπιστη».

Αναφερόμενη στην εμφάνιση της σε τηλεοπτική εκπομπή κατά την οποία φέρεται να διάβασε μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον 69χρονο με αποτέλεσμα εκείνος να την μηνύσει για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, εξήγησε πως «εμφανίσθηκα σε μια εκπομπή με μοναδικό σκοπό να σταματήσει ο διασυρμός μου και να προστατευθώ και όχι για να πλήξω των μηνυτή. Άλλωστε δεν αποκάλυψα την ταυτότητα του, ούτε προσπάθησα να τον σκιαγραφήσω. Δεν εξηγείται άλλωστε, το γεγονός ότι την επόμενη μέρα ακριβώς, να εμφανισθεί η σύζυγος του μηνυτή και επωνύμως να προαναγγέλει μηνύσεις».

Η ίδια σημειώνει πως «σε κανένα απολύτως σημείο της επίμαχης τηλεοπτικής εκπομπής δεν παρουσιάστηκε, ούτε φωτογραφήθηκε, ούτε θα μπορούσε να συνδεθεί το πρόσωπο του εγκαλούντος με όλα όσα παρουσιάσθηκαν. Κανείς απολύτως από το κοινό ή οποιοσδήποτε τρίτος δεν θα μπορούσε να συνδέσει το «εβδομηντάχρονος ποινικολόγος» με τον μηνυτή μου. Υπάρχουν τουλάχιστον χίλιοι εβδομηντάχρονοι ποινικολόγοι στην Αθήνα, δηλαδή σχεδόν αόριστος αριθμός προσώπων, που με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε ο τηλεθεατής να συνδέσει το πρόσωπο του μηνυτή με τον αναφερόμενο στην εκπομπή».

Μάλιστα, επανέλαβε πως με κανένα τρόπο δεν μπορούσε να συνδεθεί ο συγκεκριμένος 69χρονος με την υπόθεση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είχε «κανένα δόλο, όχι μονον να παρουσιάσω προσωπικά δεδομενα, που εν τέλει δεν παρουσίασα, αλλά και κανένα δόλο εκδίκησης δεν είχα, αφού αυτό έγινε μετά την συστηματική συκοφάντηση μου. Άλλωστε, αν είχα δόλο να εκδικηθώ τον μηνυτή, γιατί να το κάνω την 28.06 και όχι 2 μηνές νωρίτερα, όποτε και εγκλημάτισε εις βάρος μου;».

Κλείνοντας το απολογητικό της υπόμνημα η 43χρονη αναφέρει πως ποτέ δεν δημοσιοποίησε την μήνυση της εναντίον του, αλλά και πως κινήθηκε θεσμικά με καταγγελία στην αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή