Στη «δαγκάνα» της «Αρχής για το Ξέπλυμα» πασίγνωστος τραγουδιστής - Το πόρισμα «φωτιά»

Ο φάκελος με το πόρισμα της Αρχής και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ελεγκτές έχει παραδοθεί εδώ και περίπου ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα

Σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 ευρώ και αντίστοιχου ύψους ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντόπισε σε πόρισμα της η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερευνώντας εταιρία πασίγνωστου τραγουδιστή, που δεν φέρεται όμως να έχει αντικείμενο το θέαμα αλλά άλλες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή για το Ξέπλυμα έπειτα από πολύμηνη έρευνα προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρίας, σκαφών αλλά και θυρίδων -εφόσον βρεθούν-, έως το ποσό του 1,5 εκ ευρώ.

Ειδική μνεία φέρεται να γίνεται στο πόρισμα στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται την τελευταία πενταετία να καταθέτε δηλώσεις περίπου 50.000 ευρώ ετησίως. Το ύψος του ποσού χτύπησε «καμπανάκι» στους ελεγκτές αφού θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνη, από τους δημοφιλέστερους της χώρας με άκρως επιτυχημένες νυχτερινές εμφανίσεις και συναυλίες σε κοσμικά μέρη που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο επιχειρηματίες, πρόσωπα του καλλιτεχνικού κόσμου και όχι μόνο.

Ο φάκελος με το πόρισμα της Αρχής και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ελεγκτές έχει παραδοθεί εδώ και περίπου ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργεί έρευνα για την υπόθεση. Μάλιστα, φαίνεται πως η έρευνα δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του τραγουδιστή αλλά θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του.

Σχετικές ειδήσεις