Δίκη για το Μάτι: «Καμία δικαίωση αν δεν γίνουν κακουργήματα οι κατηγορίες», λένε οι συγγενείς

Τη δική τους κραυγή αγωνίας εξέπεμψαν σήμερα οι συγγενείς θυμάτων που έχασαν τις ζωές τους ή υπέστησαν εγκαύματα στο Μάτι.

Δίκη για το Μάτι: «Καμία δικαίωση αν δεν γίνουν κακουργήματα οι κατηγορίες», λένε οι συγγενείς
1'

Η διαδικασία ξεκίνησε, εκ νέου, σήμερα στο Εφετείο, όμως, όπως εξηγούν, με τις πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αυξηθούν οι χρηματικές ποινές. «Το δικαστήριο ονόμασε το έγκλημα πλημμέλημα, όχι κακούργημα. Και οδηγήθηκε το δικαστήριο στην πρωτόδικη απόφαση που είναι ελλιπής, κάτι που επικυρώθηκε με την άσκηση της έφεσης από τους κατηγορούμενους. [...] Πλέον αν δεν αλλάξει ο χαρακτηρισμός από πλημμέλημα σε κακούργημα δεν θα νιώσουμε καμία δικαίωση για ό,τι έχει γίνει. Ζητάμε μια δίκαιη δίκη» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που ήταν ντροπιαστική, θεωρώ ότι αυτή τη φορά, σε δεύτερο βαθμό, η έδρα θα ακούσει αυτά που θα καταθέσουμε. Δικαίωση δεν υπάρχει για εμάς. Περιμένουμε να αποδοθούν ευθύνες και να μη γίνει χρηματική μετατροπή των ποινών» σημείωσε άλλος άνθρωπος από το Μάτι που έχασε τη μητέρα του.

«Έχασα τη μητέρα μου, την αδερφή μου και τις δυο πεντάχρονες ανιψιές μου στο Μάτι. Δεν υπάρχει κάτι που θα μας κάνει να αισθανθούμε δικαίωση. Το να καταδικαστούν λίγο παραπάνω ή το πρόστιμο να είναι μεγαλύτερο δεν θα προσθέσει τίποτε απολύτως σε αυτό που έγινε σε πρώτο βαθμό. Ελπίζουμε να είναι πιο δίκαιη δίκη» υπογράμμισε ο Αριστείδης Χερουβείμ, έτερος συγγενής θυμάτων.

Συγκλονίζουν οι συγγενείς θυμάτων στη φωτιά στο Μάτι: Καμία δικαίωση αν δεν γίνουν κακουργήματα οι κατηγορίες from Orange Press Agency on Vimeo.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή