Καστοριά: Εξιχνιάστηκαν τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων – Αποσπούσαν χρηματικά ποσά

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης

Καστοριά: Εξιχνιάστηκαν τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων – Αποσπούσαν χρηματικά ποσά
2'

Δύο περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέστηκαν σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων και διαπράχθηκαν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Για τις υποθέσεις συνελήφθη στην πόλη της Καστοριάς 37χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, ο οποίος λειτουργούσε ως «εισπράκτορας», ενώ αναζητούνται τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι είχαν το ρόλο του υποτιθέμενου ιατρού, ο άνδρας, και του συγγενικού προσώπου, η γυναίκα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι άγνωστος άνδρας από κοινού με άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησαν σε 80χρονη και ανέφεραν ψευδώς ότι η υποτιθέμενη κόρη της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Συγγενικό πρόσωπο της 80χρονης αντιλήφθηκε την απόπειρα εξαπάτησης σε βάρος της και ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές. Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν έγκαιρα την 80χρονη, να μεταβαίνει σε προκαθορισμένο σημείο που την καθοδηγούσε τηλεφωνικώς ο υποτιθέμενος ιατρός, σε περιοχή της Καστοριάς, για να παραδώσει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ στον 37χρονο. Εκείνος εντοπίστηκε και συνελήφθη πλησίον του σημείου όπου θα παραλάμβανε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, με πανομοιότυπο τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν την 1η Ιουλίου έναν 84χρονο άνδρα, από τον οποίο απέσπασαν χρηματικό ποσό, λίρες και πεντόλιρα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων ατόμων - συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή