Κύκλωμα εκβιαστών: Συνεχίζονται οι απολογίες - Τι θα ισχυριστεί η Νάνσυ

Τελευταία θα δώσει εξηγήσεις για το κύκλωμα εκβιαστών η δημοτική υπάλληλος, γνωστή ως Νάνσυ από την Πάτρα

Κύκλωμα εκβιαστών: Συνεχίζονται οι απολογίες - Τι θα ισχυριστεί η Νάνσυ
1'

Συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα οι απολογίες των κατηγορουμένων ως μελών του κυκλώματος που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να γλυτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.

Ήδη έχουν απολογηθεί 5 εκ των 6 βασικών κατηγορουμένων, ενώ πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η απολογία του αδελφού της 43χρονης, που κατηγορείται ως ένα από τα δυο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται σε ρόλο εισπράκτορα στην εγκληματική οργάνωση, ενώ ήδη έχει απολογηθεί η μητέρα τους, που φέρεται να αποθήκευε τα χρήματα στο σπίτι.

Τελευταία θα δώσει εξηγήσεις η δημοτική υπάλληλος, γνωστή ως Νάνσυ από την Πάτρα, αμέσως μετά τον αδελφό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρνηθεί τις κατηγορίες λέγοντας πως δεν την έχει κατηγορήσει - κατονομάσει κανένας καταστηματάρχης.

Στο μεταξύ, χθες απολογήθηκαν άλλοι 8 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων δυο γυναίκες υπάλληλοι της Περιφέρειας και του Υπ. Πολιτισμού αντίστοιχα, οδηγήθηκαν στη φυλακή. Στους υπόλοιπους 6 που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Και οι 14 κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατ' επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή