Προπονητής ιστιοπλοΐας: Αθώος ξανά για τον βιασμό

Η εισαγγελική πρόταση για τον προπονητή ιστιοπλοΐας - Υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Αθώος ξανά για τον βιασμό
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, όπως και πρωτοδίκως, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τον προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα της κατάχρησης ανήλικου σε ασέλγεια σε βάρος της Αμαλίας Π, όταν εκείνη ήταν 13 ετών, υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Χωρίς την παρουσία του θύματος στην αίθουσα, οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα και στο δεύτερο βαθμό πως ο 29χρονος τότε προπονητής, θα πρέπει να καταδικαστεί για το συγκεκριμένο αδίκημα, ενώ τον έκριναν αθώο ως προς το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία (6-1), με μειοψηφία της προέδρου της έδρας που έκρινε πως υπήρχε μία πράξη βιασμού. Για το αδίκημα του βιασμού είχε απαλλαγεί και σε πρώτο βαθμό, αλλά είχε ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα με αποτέλεσμα να δικαστεί ξανά και σε δεύτερο βαθμό.

«Ο βιασμός μας απασχόλησε ιδιαίτερα. Οι πράξεις αυτές δεν γίνονται ποτέ όταν είναι άλλοι μπροστά, είναι πράξεις που γίνονται κρυφά, ο δράστης είναι μόνος του με το θύμα. Πώς θα βγάλουμε λοιπόν εμείς πως έγινε πράξη χωρίς άλλον μάρτυρα; Έχουμε τον λόγο του ενός εναντίον του άλλου. Δεν έχουμε ιατροδικαστικές εκθέσεις ή εκτιμήσεις, αλλά μόνο αυτό που λένε ο ένας και ο άλλος» είπε η πρόεδρος.

Μάλιστα, αναφερόμενη στον κατηγορούμενο προπονητή σημείωσε: «Έχουμε έναν κατηγορούμενο που από την πρώτη στιγμή σχεδόν λέει τα ίδια πράγματα και την παθούσα που κατά τις καταθέσεις της μπερδεύεται ως προς τον χρόνο ή τον τόπο. Πιστεύουμε ότι κανείς δεν λέει την πλήρη αλήθεια… κάθε αμφιβολία είναι υπέρ του κατηγορούμενου στο δίκαιο μας και όταν γίνεται μια δίκη ο κατηγορούμενος είναι στη «γωνία». Πρέπει να το κάνουμε αυτό σε κάθε δίκη γιατί δεν ξέρουμε ποτέ θα βρεθούμε εμείς στην ίδια θέση. Και πρέπει αν το διαφυλάττουμε αυτό, πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι για να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο».

Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό με την πρόεδρο να εξηγεί το σκεπτικό της απόρριψης, λέγοντας πως «πρόκειται για μακροχρόνια περίπτωση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο. Ο κατηγορούμενος δεν μετάνιωσε. Έλεγε ότι μετάνιωσε αλλά μετά έβαζε ένα αλλά… δηλαδή δικαιολόγησε τον εαυτό του».

Η εισαγγελική πρόταση

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να καταδικαστεί για τον βιασμό ο κατηγορούμενος αλλά και για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό ο κατηγορούμενος τέλεσε και τις δύο πράξεις, ενώ, όπως είπε, οι σχέσεις μεταξύ της οικογένειας της αθλήτριας και του κατηγορούμενου προπονητή καταστράφηκαν όταν ο πατέρας του παιδιού πληροφορήθηκε για τις ερωτικές σχέσεις.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή