Καβάλα: Κατήγγειλε την πρώην σύζυγο ότι έδινε χασίς στο παιδί τους αλλά καταδικάστηκε ο ίδιος

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η καταγγελία του, που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, έγινε με στόχο μια ευνοϊκή για τον κατηγορούμενο εξέλιξη στο θέμα της επιμέλειας του τέκνου τους

Καβάλα: Κατήγγειλε την πρώην σύζυγο ότι έδινε χασίς στο παιδί τους αλλά καταδικάστηκε ο ίδιος
2'

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή και πρόστιμο 300 ευρώ επέβαλε την Πέμπτη το Τριμελές Καβάλας σε άνδρα που είχε καταγγείλει ψευδώς την πρώην σύζυγο του. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η πολύ σοβαρή καταγγελία που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ έγινε με στόχο μια ευνοϊκή για τον κατηγορούμενο εξέλιξη στο θέμα της επιμέλειας του τέκνου που είχε το ζευγάρι.

Όπως αναφέρει το proininews.gr, τον Νοέμβριο του 2019 ο κατηγορούμενος κατήγγειλε την πρώην σύζυγο του ότι αντί φαρμακευτικής αγωγής χορηγούσε στο ανήλικο τέκνο τους μαριχουάνα. Η αστυνομία έλεγξε την καταγγελία και σε έφοδο στην οικία της πρώην συζύγου τη συνέλαβε.

Η συνέχεια δεν ήταν υπέρ της καταγγελίας αφού αυτή δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Η γυναίκα απαλλάχτηκε. Την περασμένη Πέμπτη δικάστηκε η μήνυση της για ψευδή καταγγελία και ψευδή μήνυση από τον πρώην σύζυγο της.

Καταθέτοντας είπε ότι όλα έγιναν λίγες μέρες πριν το δικαστήριο για την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού. Εξήγησε ότι το παιδί είχε χρόνιο ιατρικό πρόβλημα, για το οποίο επισκέπτονταν διάφορους γιατρούς.

Στις επισκέψεις, εξετάσεις κτλ παρίστατο και ο πρώην σύζυγος της. «Πηγαίναμε μαζί στο γιατρό, γνώριζε τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγούνταν στο παιδί μας» κατέθεσε.

Συμπλήρωσε δε ότι «…όταν με κατήγγειλε στην αστυνομία, ήξερε ότι καταγγέλλει ψέματα». Απολογούμενος ο πρώην σύζυγος επέμενε ότι στο παιδί χορηγούνταν μαριχουάνα, αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε αθώος.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του και η πρόεδρος τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή, πρόστιμο 300 ευρώ και τα έξοδα της δίκης 200 ευρώ. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση ώστε η υπόθεση να κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή