Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του αλλά άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος

«Θέλω να μπω μέσα», είπε στην απολογία του όμως μετά το μετάνιωσε και άσκησε έφεση

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του αλλά άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος
2'

Ο δράστης ομολόγησε ότι ήταν βίαιος με την επί 20 χρόνια σύζυγό του, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών, για την οποία αποφασίστηκε να εκτιθεί, όμως η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους να μετοικήσει από την οικογενειακή εστία, να μην προσεγγίζει την παθούσα στα 200 μέτρα και να μην επικοινωνεί μαζί της και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως αναφέρει το voria.gr, η υπόθεση απασχόλησε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο 42χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου, η σύζυγός του, με την οποία έχουν πέντε παιδιά, σημείωσε πως ο κατηγορούμενος ήταν βίαιος μαζί της και κατά το παρελθόν, ενώ πρώτη φορά τον κατήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες, εξιστορώντας τρία σοβαρά περιστατικά που φέρεται να εκτυλίχθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Όπως είπε, το βράδυ της Κυριακής λογομάχησαν για ασήμαντη αφορμή και ξαφνικά ο σύζυγός της στράφηκε προς το μέρος της με αγριότητα.

«Με χτύπησε στο πρόσωπο και μετά με άρπαξε από τον λαιμό. Πήγε να με πνίξει. Με έχει χτυπήσει ξανά αλλά όχι έτσι. Παλιά μου είχε πει ότι θα μου κόψει τον λαιμό. Πέρυσι και ενώ βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο, με χτυπούσε από τον Εύοσμο μέχρι να φτάσουμε στα Διαβατά», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Ανεβαίνοντας στο βήμα για να απολογηθεί, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι αυτά που κατέθεσε η σύζυγός του είναι αληθή.

«Τα αποδέχομαι. Θέλω να μπω μέσα. Θέλω τη χειρότερη ποινή», ανέφερε και πρόσθεσε πως η σύζυγός του είναι αυτή που ξεκινάει τους καβγάδες. «Έχουμε θέματα κι εγώ κι αυτή. Δουλεύω όλη μέρα για να συντηρηθεί μια επταμελής οικογένεια και να έχω κάνει θυσίες για να φτιάξω το εργοστάσιό μου. Αλλά δεν αντέχω άλλο», τόνισε.

Στο άκουσμα ωστόσο της ποινής αλλά και της απόφασης να εκτιθεί, αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε ότι τα παιδιά του δεν θα έχουν καμία πηγή εσόδων, καθώς όπως είπε, είναι ο μόνος που εργάζεται από το σπίτι. Έτσι, άσκησε έφεση στην ποινή, η οποία έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή