Δολοφονία Καραϊβάζ: Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο ένας εκ των κατηγορουμένων

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα με την πρόταση της εισαγγελέως

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο ένας εκ των κατηγορουμένων
5'

Σε πλήρη άρνηση των κατηγοριών που του αποδίδονται προχώρησε ο πρώτος κατηγορούμενος (49χρονος), που κάθεται στο εδώλιο μαζί με τον 41χρονο αδελφό του στη δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ.

«Μου είπαν ότι το αυτοκίνητο μου εμπλέκεται σε μια δολοφονία του Καραιβαζ. Μου λένε θυμίσου που ήσουν σε κάποιες ημερομηνίες τον Απρίλιο του 2021. Που να θυμηθώ εγώ, άνοιξα το ημερολόγιο. Είδα της δουλειές που υπήρχαν τότε. Με ρώτησαν αν έδωσα το φορτηγάκι στον αδελφό μου και λέω όχι, εγώ τον θεωρώ «σιδεροφάγο». Επέμεναν με ρωτούσαν αν έδωσα το αμάξι στον αδελφό μου κι εγώ απαντούσα όχι.

Λίγες ημέρες αργότερα με συνέλαβαν. Όταν πήραν το αυτοκίνητο να ψάξουν για dna ανακουφίστηκα γιατί λέω θα δουν ότι δεν το έχει πάρει ο αδελφός μου και θα βγω. Τίποτα δεν έγινε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε» είπε κατά την πρώτη τοποθέτηση του ο 49χρονος κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Ήταν προκαθορισμένο το ποιος θα οδηγούσε ποιο αυτοκίνητο της εταιρείας;
Κατηγορούμενος: Ναι συνήθως
Πρόεδρος: Το ρόλο είχε η κ. Κουντουρόγιαννη;
Κατηγορούμενος: Ήταν και είναι το δεξί μου χέρι. Μπορεί και τρέχει την επιχείρηση μαζί με τη γυναίκα μου.
Πρόεδρος: Για πείτε μου για το μοίρασμα φυλλαδίων;
Κατηγορούμενος: Ήταν άμεσος τρόπος διαφήμισης. Ειδικά Απρίλιο και Μάρτιο πηγαίναμε στις πολυκατοικίες και αφήναμε φυλλάδια για απολυμάνσεις από κατσαρίδες. Είναι ο αμεσότερος τρόπος διαφήμισης. Με αφορμή την απολύμανση μπορεί να καταφέρναμε να πάρουμε και τον καθαρισμό της πολυκατοικίας ή και τη διαχείριση κοινόχρηστων.
Πρόεδρος: Που βρισκόσασταν εκείνη την ημέρα;
Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να το θυμάμαι ακριβώς γιατί με ρώτησαν 2 χρόνια μετά. Εγώ άνοιξα την ατζέντα μου και είδα ότι 8 και 9 του Απρίλη είχα διαμοιρασμό φυλλαδίων. Σταματάμε το αμάξι σ’ ένα δρόμο κι αρχίζουμε και μοιράζουμε φυλλάδια στα σπίτια.
Πρόεδρος: Πόσο διαρκεί από περιοχή σε περιοχή;
Κατηγορούμενος: Από 2,5 έως 4 ώρες συνήθως.
Πρόεδρος: Είχατε κάνει καμία εργασία στον Άλιμο;
Κατηγορούμενος: Θυμάμαι ότι είχα κάνει μια απόφραξη μέσα στον Απρίλιο αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς πότε.
Πρόεδρος: Που πήγατε ακριβώς στον Άλιμο για να μοιράσετε φυλλάδια;
Κατηγορούμενος: Δεν μπορούσα να θυμηθώ δρόμους, ότι είδα από τα βίντεο που μου έδειξαν οι δικηγόροι μου. Γενικά δεξιά και αριστερά από την Καλαμακίου.

Σε επισήμανση του προέδρου ότι στην ατζέντα του κατηγορούμενου εμφανίζεται ο διαμοιρασμός φυλλαδίων μόνο δυο ημέρες ενώ για άλλες εργασίες υπάρχουν αναφορές όλο το χρόνο, ο κατηγορούμενος απάντησε: «στην ατζέντα γράφω τις δικές μου εργασίες. Όχι όλων κι εγώ δεν έκανα συνήθως διαμοιρασμό. Έκανα περίπου 4 φορές εκείνη τη χρόνια, μπορεί να μη το έγραψα».

Ωστόσο, ο πρόεδρος επέμεινε λέγοντας πως ακόμα και στην αναφορά που υπάρχει στην ατζέντα μοιάζει διαφορετικός ο γραφικός χαρακτήρας, με τον κατηγορούμενο να κοιτάζει την ατζέντα και να επαναλαμβάνει πως το έγραψε ο ίδιος. «Δεν ξέρω για ποιο λόγο με ανακάτεψαν! Είμαι από τους ανθρώπους που δεν έχω καμία σχέση!» είπε λίγο αργότερα ο 49χρονος.

Εισαγγελέας: Ξέρατε τον Μήτσου;
Κατηγορούμενος: Τον ήξερα ως συνεργάτη του αδελφού μου, για τα πετρέλαια για τις πολυκατοικίες.
Εισαγγελέας: Είχε σχέση με βενζινάδικα ο αδελφός σας;
Κατηγορούμενος: Ξέρω ότι είχε ποσοστά σε δυο βενζινάδικα αλλά δεν ξέρω ποιος άλλος ήταν ιδιοκτήτης…
Εισαγγελέας: Όταν δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Καπίρης το συζητήσατε;
Κατηγορούμενος: Ε ναι, αναστατωθήκαμε και γιατί αφού ήταν καλός άνθρωπος.
Εισαγγελέας: Για τον Μήτσου όταν σκοτώθηκε;
Κατηγορούμενος: Ναι είπαμε ότι σκοτώθηκε και δεν ξέρουμε γιατί.

«Είμαι αιχμάλωτος!»

«Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες» ήταν τα πρώτα λόγια του 41χρονου κατηγορουμένου, αδελφού του 49χρονου, ο οποίος λόγο αργότερα ξέσπασε λέγοντας «εμείς εδώ πέρα είμαστε άδικα και θεωρώ ότι είμαι αιχμάλωτος. Έχουν καταστραφεί οι οικογένειας μας! Ότι γυμνάζομαι είναι λάθος! Ότι μιλάω στο Viber είναι λάθος! Όλα τα κάνουμε λάθος! Βρίσκουν ότι ήμουν στο Κερατσίνι, μου λένε «ναι αλλά!». Θέλω Δικαιοσύνη κύριε πρόεδρε! Είναι άδικο! Πείτε να υπάρχει κάτι για μένα!».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως εκείνη την ημέρα είχε πάει με ένα φίλο του να δουν ένα φορτηγό που είχαν αγοράσει με σκοπό να το μεταπουλήσουν. «Εγώ στη ζωή μου είμαι δουλειά και γυμναστική. Αν μας είχαν συλλάβει 2-5 μήνες μετά (σ.σ. δολοφονία) θα κάναμε μία άρση απορρήτου και θα ξέραμε τα πάντα. Το μόνο που με έκανε να θυμηθώ κάτι είναι η φωτογραφία στο Facebook. Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξε ο φίλος μου, ο Αντώνης και όχι εγώ για άλλοθι όπως ειπώθηκε, είναι άδικο αυτό που ακούστηκε. Η μόνη φωτογραφία που έχουμε από το φορτηγό ήταν αυτή, όταν πήγαμε και βάλαμε πινακίδες. Δεν θυμάμαι τι ώρα ήταν. Μεσημεριανές ώρες. Πρέπει να ήταν μετά τις 2-2:30-3, ήρθε στην Νίκαια και με πήρε, είτε από το γραφείο μου είτε μητέρα μου» είπε και αναφερόμενος στη συχνή αλλαγή τηλεφωνικών αριθμών συμπλήρωσε πως «στα προσωπικά μου τηλέφωνα ή εάν είχα κάποια παράνομη σχέση ή ότιδήποτε άλλο, αυτό που έκανα ήταν πως άλλαζα τα νούμερα! Είχα δύο τηλέφωνα, τα είχα αλλάξει το νούμερο γιατί με ενοχλούσαν. Όταν έπαιρνα τηλέφωνο και έλεγα ότι θέλω να αλλάξω νούμερο, έμενε η συσκευή και μου παραχωρούσαν άλλο νούμερο. Το είχα κάνει 2-3 φορές. Είχα κάποιον γνωστό στην εταιρεία Vodafone» είπε ο 41χρονος στην απολογία του.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα με την πρόταση της εισαγγελέως.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή