Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο αστυνομικός που προσπάθησε να λάβει αναρρωτική με ψευδείς γνωματεύσεις

Μέσω του συνηγόρου επέμενε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα οσφυαλγίας - Εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα η ποινή του

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο αστυνομικός που προσπάθησε να λάβει αναρρωτική με ψευδείς γνωματεύσεις
1'

Συνολική ποινή φυλάκισης 18μηνών επέβαλε το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 31χρονο αστυνομικό που κατηγορείται ότι προσπάθησε να λάβει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις.

Ο αστυνομικός δεν προσήλθε στο δικαστήριο και δικάστηκε δια πληρεξούσιου και μέσω του συνηγόρου του αρνήθηκε τις κατηγορίες και επέμεινε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα οσφυαλγίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr ο αστυνομικός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που κατέθεσε ως μάρτυρας, υποστήριξε πως στη διάρκεια της παρακολούθησης έβλεπαν τον 31χρονο αστυνομικό να κρατάει παραμάσχαλα τις πατερίτσες και όταν έφτανε στο Αστυνομικό Μέγαρο για να βρεθεί ενώπιον της επιτροπής, τις χρησιμοποιούσε και παρίστανε πως έχει πρόβλημα.
Ο 31χρονος αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο αστυνομικός αντιμετώπισε τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ιατρικής πιστοποίησης, απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς κατάθεσης κατά εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται πως συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος μετά από καταγγελία που ανέφερε ότι ιδιώτης ιατρός εξέδωσε ψευδώς ιατρικές γνωματεύσεις, αναφορικά με την κατάσταση υγείας του.

Ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα αδυναμίας ή ιδιαίτερης δυσκολίας μετακίνησής του, προκειμένου να αποφύγει την εξέτασή του, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, είτε επικαλούμενος τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, προσπάθησε να πείσει τα μέλη της επιτροπής ότι η κατάσταση της υγείας του χρήζει αναρρωτικής άδειας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή